Έληξε η κατάληψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Τις δεσμεύσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού για “μερικές λύσεις” στα προβλήματά τους, απέσπασαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης, γεγονός που τους οδήγησε σήμερα στον τερματισμό των καταλήψεων των υποκαταστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε Ηράκλειο και Χανιά.

Ειδικό βάρος στην απόφαση των εκπροσώπων των αγροτοκτηνοτρόφων να μην κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις προς το παρόν και να λήξουν τις καταλήψεις, είχε η δέσμευση του ίδιου του υπουργού στο πλαίσιο έκτακτης συνάντησης που είχαν μαζί του, μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έως αργά την Πέμπτη το βράδυ.

Ειδικότερα, ο Σπήλιος Λιβανός δεσμεύτηκε για “μερικές λύσεις” όσον αφορά στον Κωδικό Ταυτοποίησης Αγροτεμαχίων αλλά και στο ακανθώδες θέμα των περιοχών Natura, όπως μεταφέρει στο ekriti.gr ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, δύο θέματα που άπτονται της κατανομής των επιδοτήσεων.

Παρόντες στη συνάντηση με τον υπουργό ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης, ο εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γρύλλος Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Βερικάκης, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, ο εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη καθώς και τεχνοκράτες

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...