Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ 3-2 την ΑΕΚ (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Για κάποιον ουδέτερο, το ντέρμπι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει διαφήμιση για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για τους Πειραιώτες, από την πλευρά τους, όχι μόνο το ντέρμπι αλλά γενικά η Κυριακή ήταν τέλεια μέρα, αφού με το 3-2 στο ΟΑΚΑ με τα δύο γκολ του Ελ Αραμπί και τη γκολάρα του Αγκιμπού Καμαρά, σε συνδυασμό και με την απρόσμενη ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, πήγε στο +6 από την Ένωση και στο +7 από τους Θεσσαλονικείς, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο και φέτος.

Το παιχνίδι, κυριολεκτικά, δεν γινόταν να ξεκινήσει καλύτερα για τον Ολυμπιακό, αφού πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το τρομερό βολέ του Αγκιμπού Καμαρά από το ύψος της περιοχής! Γκολ που ήρθε μετά την αδυναμία της άμυνας των γηπεδούχων να απομακρύνουν τη μπάλα μετά το κόρνερ του Μασούρα.

Παρ' όλα αυτά, η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν ιδανική. Έχοντας τη συμπαράσταση των οπαδών της, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να εμψυχώνουν την ομάδα τους παρά το σοκ του 0-1, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη βγήκε μπροστά και δεν άργησε να φτάσει στην ισοφάριση: Στο 15′ ο Μάνταλος σέντραρε από δεξιά και ο Αραούχο με εντυπωσιακό άλμα πρόλαβε την έξοδο του Βατσλίκ και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το ντέρμπι, με λίγα λόγια, είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα και ο καλός ρυθμός παρέμεινε και στη συνέχεια, με τις δύο ομάδες να τρέχουν, να πρεσάρουν και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ. Και αυτοί που το βρήκαν, τελικά, ήταν οι Πειραιώτες στο 34′, όταν ο Λαλά βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ελ Αραμπί και αυτός απέφυγε τον Μισελέν και πλάσαρε σωστά για το 1-2. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, παρά την πίεση των κιτρινόμαυρων, με διαδοχικά κόρνερ, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τραγικό λάθος Μοχαμάντι, killer Ελ Αραμπί και +6

Στο β' μέρος, πάντως, ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν το ίδιο καλός. Εχοντας το προβάδισμα, ο Ολυμπιακός προτίμησε να αφήσει τη μπάλα στην ΑΕΚ και να περιμένει τις αντεπιθέσεις για το τρίτο γκολ που θα «σκότωνε» το ματς. Οι κιτρινόμαυροι, πάντως, έκαναν το παιχνίδι τους και στο 64′ είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με το σουτ του Άμραμπατ εντός περιοχής που απέκρουσε με το πόδι ο Βατσλίκ.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση, αλλά στο 70'… προδόθηκαν από τον Μοχαμάντι, ο οποίος αντί να γυρίσει τη μπάλα στον Στάνκοβιτς… έδωσε ασίστ στον Ελ Αραμπί, ο οποίος απέφυγε και τον τερματοφύλακα της Ένωσης για το 1-3. Δύο λεπτά μετά, μάλιστα, ο Ολυμπιακός άγγιξε και το 1-4 αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Καμαρά, ο οποίος στην επαναφορά είχε δοκάρι!

Και αφού δεν έγινε το 1-4 που θα σήμανε το οριστικό τέλος του ντέρμπι, ήρθε στο 79′ η ελπίδα για την ΑΕΚ, αφού ο Αραούχο με ωραία προσπάθεια μετά τη σέντρα του Ανσαριφάρντ πέτυχε το 2ο του γκολ και μείωσε σε 2-3, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Ελπίδες, πάντως, που θα μπορούσαν να σβήσουν άμεσα, αφού στο 82′ ο Αγκιμπού Καμαρά έβγαλε τον Μασούρα φάτσα με το 2-4 αλλά αυτός, με κάποιο τρόπο, κατάφερε να αστοχήσει.

Γεγονός που δεν στοίχισε, όμως, στους Πειραιώτες, οι οποίοι κράτησαν το σκορ, πήραν τη νίκη και είναι πλέον στο +6 από τους κιτρινόμαυρους.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βράνιες, Μήτογλου, Μισελέν, Μοχαμάντι (74′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι (74′ Γέβτιτς), Σιμόες (87′ Λε Ταλέκ), Μάνταλος, Γκαρσία, Τσούμπερ (74′ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (86′ Μπα), Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (68′ Μπουχαλάκης), Μασούρας (85′ Λόπες), Ελ Αραμπί (85′ Τικίνιο).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ