Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έχω ευθύνη ως αυριανός πρωθυπουργός να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό

Petite Perle 300×250

Την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας, εξέφρασε κατά την δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας, «ως αυριανός πρωθυπουργός», όπως είπε, στην επίμαχη προ ημερησίας συζήτηση, ο κ. Τσίπρας, προειδοποίησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως η συζήτηση δεν θα τελειώσει, αλλά θα συνεχιστεί καθώς «τη διακυβέρνηση του τόπου παραμένει μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που παίρνουν αποφάσεις εγκλωβισμένοι σε ιδεολογικές εμμονές και έχουν δεσμεύσεις σε μεγάλα συμφέροντα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμη: «Ερχεται ο κ. Μητσοτάκης εδώ, όχι για να μιλήσει στους πολίτες και να τους κοιτάξει στα μάτια, αλλά για να βγάλει κάποιο τίτλο διθυραμβικό το iefimerida. Εντάξει θα βγάλει είτε πείτε, είτε δεν πείτε. Και όλα τα υπόλοιπα site, δεν θέλω να κάνω διακρίσεις».

«Δεν απειλώ κανέναν κ. Μητσοτάκη όμως έχω ευθύνη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυριανός πρωθυπουργός όταν το δημόσιο χρήμα κατασπαταλείται, όταν αφαιρούνται εργαλεία με τη ΔΕΗ και τα εξοπλιστικά που αυξάνουν το κόστος, έχω ευθύνη να είμαι εδώ και να σας καταγγέλλω στον ελληνικό λαό που θα είναι ο τελικός μας κριτής και κοντοζυγώνει η ώρα», είπε χωρίς για ακόμα μια φορά ωστόσο να αναφερθεί ξεκάθαρα σε εκλογές.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε επίσης ανήσυχος από τις απαντήσεις του κ. Μητσοτάκη, τον οποίο και χαρακτήρισε αρνητή της πραγματικότητας. «Παρακολουθώ τον Μητσοτάκη να λέει ότι είναι προσωρινή η κρίση της ακρίβειας και θα περάσει! Τα ίδια που έλεγε και με τη πανδημία! Τελείωσε τη νικήσαμε», είπε και πρόσθεσε: « την ώρα που ανεβαίνει στο βήμα αυτό θεσμικά σε ένα ερώτημα που καίει κάθε νοικοκυριό και λέει ότι θα είναι παροδική η κρίση, έρχεται η κ. Λαγκάρντ και δηλώνει πως το πρόβλημα ήρθε για να μείνει και ότι η άνοδος της τιμής της ενέργειας θα διαρκέσουν ενδεχομένως περισσότερο από την πανδημία».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ασκεί μεροληπτική πολιτική υπέρ των λίγων και των ισχυρών, επικαλούμενος το παράδειγμα της μείωσης της φορολογίας για τις γονικές παροχές άνω των 800.000 ευρώ. « α έχουμε γενικευμένη τάση αυξήσεων και σεις παριστάνετε ότι δεν τρέχει τίποτα», είπε και συνέχισε αναφερόμενος στην επιτροπή Ανταγωνισμού: «έπρεπε και θα μπορούσε να κάνει πολύ ουσιαστικότερη παρέμβαση στα καρτέλ. Αν εμπιστεύεστε τον πρόεδρό της βρείτε τα με τον κ. Γεωργιάδη και δώστε του αρμοδιότητες».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Παναγιωτάκη να αναγνωρίζει πως δεν μπορούσε να πωληθεί η επιχείρηση λόγω της πολύ χαμηλής τιμής της μετοχής. «Οι καταναλωτές που πληρώνουν λογαριασμούς, παίρνουν μέρισμα από τις μετοχές της ΔΕΗ; Αφού είναι έτσι λοιπόν και αφού είχαμε χαμηλότερη τιμή μετοχών και τόσο πολύ ανεβαίνει η αξία μετοχών τώρα, γατί πουλήσατε; γιατί εκχωρήσατε; Εμμέσως προκαλέσατε τεράστια ζημία στο δημόσιο συμφέρον», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ