Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έτσι θα γίνει το ντιμπέιτ των πέντε

Petite Perle 300×250

Χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ των πέντε υποψηφίων, την προσεχή Δευτέρα, στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ

Με το βλέμμα στραμμένο, στην κρίσιμη πρώτη αναμέτρηση της εσωκομματικής κούρσας στις 5 Δεκέμβρη, κινούνται στελέχη και βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ενώ οι πέντε -από τους έξι- υποψήφιοι για την ηγεσία δίνουν βάρος στην προετοιμασία της «εικόνας» τους για το πρώτο ντιμπέiτ την προσεχή Δευτέρα, στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ.

Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Παύλος Χρηστίδης- χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου που επέμεινε στην δική του πρόταση για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας- ετοιμάζονται (καθήμενοι ή όρθιοι αλλά σίγουρα με αλφαβητική σειρά) να ανοίξουν τα «χαρτιά» τους σε ένα «παιχνίδι» με συγκεκριμένους κανόνες και χρονικά πλαίσια. Και για τους πέντε το ραντεβού της Δευτέρας στο στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη θεωρείται καθοριστικής σημασίας.

Οι μεν κ.κ Ανδρουλάκης και Λοβέρδος θέλουν μέσω του ντιμπέιτ να εμφανιστούν βέβαιοι και αποφασισμένοι για το πέρασμα στον δεύτερο γύρο- σχετικές «εικόνες» προβλέπουν άλλωστε με αστερίσκους κάποιων επιφυλάξεων τα γκάλοπ.

Οι δε κ.κ Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης που έπονται δημοσκοπικά των κ.κ Λοβέρδου, Ανδρουλάκη και Παπανδρέου θα επιχειρήσουν, όπως όλα δείχνουν, να ισχυροποιήσουν τη θέση τους για την επόμενη κρίσιμη ημέρα για την πορεία του ΚΙΝΑΛ μέχρι τις εθνικές εκλογές. Πρόκειται για σχόλια που κάνουν στελέχη του κόμματος παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις ενδοοικογενειακές κόντρες και προβλέποντας ότι οι συμμαχίες μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου θα κρίνουν εν πολλοίς την τελική έκβαση της κορυφαίας εκλογικής μάχης.

Έμπειρα στελέχη αναμένουν έτσι κι αλλιώς σκληρή κόντρα για τρεις και παραπέμπουν στο τεστ σύγκρισης των πολιτικών και οργανωτικών πλεονεκτημάτων της υποψηφιότητας Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Παπανδρέου που ακολουθούν πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα. Τα ίδια στελέχη χαρακτηρίζουν πάντως βασικό «σταθμό» το ντιμπέϊτ στις 29 Νοέμβρη και δεν αποκλείουν τις έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ υποψηφίων κατά την διάρκειά του.

Το «σκηνικό» είναι ήδη έτοιμο. Το μόνο που δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει τα επιτελεία των πέντε είναι αν οι υποψήφιοι θα δέχονται καθιστοί ή όρθιοι τις ερωτήσεις, από την παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ Ανδριάννα Παρασκευοπούλου, τον γνωστό δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Παύλο Τσίμα, τον διευθυντή ενημέρωσης του Action24 Γιώργο Κουβαρά και τον αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών, Τάσο Παππά. Η πλευρά Ανδρουλάκη παρότι επικαλούμενη λόγους δεοντολογίας πλουραλισμού και καλύτερης κάλυψης του ντιμπέιτ πρότεινε να γίνει με εκπροσώπηση των καναλιών εθνικής εμβέλειας με δημοσιογράφους που θα αποφασίσουν τα ίδια, δέχθηκε τελικά την πρόταση της ΕΡΤ για την τηλεμαχία που διαρκέσει δύο ώρες και 20 λετπά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κάθε ερώτηση που θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι με αλφαβητική σειρά στους πέντε υποψηφίους, θα διαρκεί 30 δευτερόλεπτα και κάθε απάντηση 90 δευτερόλεπτα. Οι έξι κύκλοι της τηλεμαχίας θα εξελιχθούν με ερωτήσεις για την:

1. Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση -Δημογραφικό.

2. Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό.

3. Τη θέση του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό – Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης – Η ελληνική και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – Η επόμενη μέρα.

4. Τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τους Θεσμούς.

5. Μια ελεύθερη ερώτηση δημοσιογράφων εκτός θεματικού πλαισίου.

6. Μια ελεύθερη ερώτηση μεταξύ συνυποψηφίων.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ