«Ερντογάν παραιτήσου»: Στους δρόμους Τούρκοι πολίτες μετά την κατάρρευση της λίρας

Petite Perle 300×250

Συγκεντρώσεις πολιτών που ζητούσαν την παραίτηση της τουρκικής κυβέρνησης σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, μετά την κατάρρευση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, η απώλεια της αξίας της οποίας ξεπέρασε το 17% μέσα σε μία ημέρα.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ υποχώρησε σήμερα σε ιστορικά χαμηλά, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η μείωση των επιτοκίων είναι επωφελής και πως η χώρα του διεξάγει έναν «οικονομικό πόλεμο ανεξαρτησίας».

Πολίτες στις συνοικίες των Ταταούλων (Κουρτουλούς) και της Χαλκηδόνας (Καντίκιοϊ) στην Κωνσταντινούπολη βγήκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος, φωνάζοντας το σύνθημα «ΑΚΡ παραιτήσου», ενώ πολίτες από τα παράθυρα χτυπούσαν ρυθμικά κατσαρόλες και τηγάνια. Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στην συνοικία Τσάνκαγια της Άγκυρας.

Χαρακτηριστικές της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι οι αναρτήσεις των βίντεο στο Twitter από τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Τις τελευταίες ώρες κυρίαρχα στο Twitter είναι τα hashtag: #κυβέρνηση παραιτήσου #στο δρόμο και #γενική απεργία

Πηγη: https://www.cnn.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ