Ηγουμενίδης: «Ομολογία ανεπάρκειας η απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος για τις ΔΕΥΑ της χώρας»

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Διαδοχικές συναντήσεις με τις ΔΕΥΑ του Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Νίκος Ηγουμενίδης

Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις και τα σωματεία εργαζομένων των ΔΕΥΑ του Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης. Σε συνέχεια των διευρυμένων συναντήσεων με την διοίκηση, τους επικεφαλής των τμημάτων και με το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, ο βουλευτής συναντήθηκε με εκπροσώπους των ΔΕΥΑ Φαιστού, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, καθώς και με τον σύλλογο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μινώα-Πεδιάδος, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για το ζήτημα των ΔΕΥΑ, αλλά και για την τελευταία απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνου Σκρέκα στο ερώτημα που του τέθηκε  με αφορμή έγγραφο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) να ενταχθούν οι ΔΕΥΑ της χώρας στις κατηγορίες καταναλωτών μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Ηγουμενίδης, ο Υπουργός στο έγγραφο του παραδέχεται κυνικά κατά τη διαπίστωση του ότι «τοΥπουργείοΠεριβάλλοντος&Ενέργειαςέχειαπόλυτηεπίγνωσηότιαπαιτούνταιενέργειεςγιατην αντιμετώπισητηςενεργειακήςκρίσης,πουπλήττειτηνκοινωνίακαι τηνοικονομίακαιτηςδικήςμαςΧώρας», χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία σαφής δέσμευση εκ μέρους του, ενώ στο ίδιο έγγραφο περιορίζεται να απαντήσει ότι  «έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι η κρίση είναι διεθνής».

Με αφορμή την απάντηση αυτή ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε ότι «πρόκειται για μια απάντηση που υποδηλώνει μια ακόμη ομολογία ανεπάρκειας στο ζήτημα πραγματικής βούλησης για ενίσχυση και στήριξη των ΔΕΥΑ της χώρας», ενώ επίσης υπενθυμίζει την εξίσου κυνική απάντηση  του Υπουργού Εσωτερικών σε επίκαιρη ερώτηση του περί αδιαφορίας για ενίσχυση των ήδη στελεχωμένων υπηρεσίων με το αναγκαίο προσωπικό.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σε όλες τις συναντήσεις του δεσμεύτηκε για τη συνέχιση των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων τόσο στο ζήτημα των τιμολογίων της ΔΕΗ όπως το έθεσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, όσο και σε εκείνα της υποστελέχωσης, της άρσης όλων των βαρών και της ανάγκης επενδύσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, ενώ επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο μόνος ασφαλής δρόμος για τις ΔΕΥΑ είναι ο δρόμος που χαράχθηκε με τα μεγάλα έργα της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου και με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για πόσιμο νερό στους πολίτες του Ηρακλείου».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...