Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στον οπαδό της Λυών που πέταξε το μπουκάλι στον Παγέτ

Petite Perle 300×250

Στον δράστη επιβλήθηκε επίσης και ποινή πέντε χρόνων απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Ο οπαδός που πέταξε το μπουκάλι στο κεφάλι του Ντιμιτρί Παγέτ και προκάλεσε την οριστική διακοπή του αγώνα της Λυών με τη Μαρσέιγ το βράδυ της Κυριακής (21/11), τιμωρήθηκε την Τρίτη (23/11) με ποινή εξάμηνης φυλάκισης με αναστολή από το δικαστήριο του Λυών.

Η ποινή θα τεθεί σε ισχύ εφόσον προχωρήσει σε κάποια παράνομη συμπεριφορά μέσα στην επόμενη διετία, ενώ στον δράστη επιβλήθηκε και πέντε χρόνια απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Οι παραπάνω ποινές είχαν προταθεί από την εισαγγελέα Μπετρίς Μουρ, η οποία είχε αναφερθεί κατά την ακροαματική διαδικασία σε «…εσκεμμένη βίαιη συμπεριφορά με σκοπό τον τραυματισμό αθλητή», προτείνοντας εκτός όλων των άλλων να πληρώσει ο οπαδός κι ένα συμβολικό ποσό προς τον Ντιμιτρί Παγέτ, τη Μαρσέιγ και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γαλλίας.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στο κεφάλι μου, παρασύρθηκα…» τόνισε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, Βιλφρέντ Σεριέ, 32 ετών, φορώντας μια λευκή φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει με πειστικά επιχειρήματα τη χειρονομία του.

Ο οπαδός ζήτησε συγνώμη από τον διεθνή μεσοεπιθετικό της Μαρσέιγ για την πράξη του και τη συμπεριφορά του, τονίζοντας πως δεν είχε σκοπό να τον πετύχει.

Η απολογία του δεν έπεισε την εισαγγελέα, η οποία έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή», ενώ ο δικηγόρος της Μαρσέιγ Άλεξ Ντορό, τόνισε πως «…δεν είναι απλή βλακεία όλο αυτό, είναι τρέλα, είναι σοβαρό», υπενθυμίζοντας ότι ο Παγέτ είχε στοχοποιηθεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες».

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ