Ηράκλειο: Οι δύο παράγοντες που «κράτησαν» πίσω τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Petite Perle 300×250

Παρόλο που υπάρχει εκτίμηση ότι φέτος θα γίνουν 500 χιλ. παραπάνω αντιγριπικά εμβόλια σε σχέση με πέρσι, έως και σήμερα ωστόσο οι ρυθμοί που γίνονται είναι εξαιρετικά αργοί.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, το μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδυλάκης, επιβεβαίωσε πως φέτος πραγματοποιούνται αντιγριπικά εμβόλια ωστόσο όχι με τον ρυθμό που περίμεναν και οι φαρμακοποιοί.

«Περιμέναμε ότι θα κάνουμε περισσότερα, υπάρχουν πολλά που έχουν κρατηθεί, που έχουν ακυρωθεί από φαρμακεία, πολλά που έχουν συνταγογραφήσει και δεν έχουν εκτελεστεί. Λόγω του ότι η συνταγή με τα εμβόλια ισχύει μέχρι 31/12, πολλοί λόγω του καιρού δεν έχουν μπει στη διαδικασία να το κάνουν και ένας άλλος λόγος είναι ότι συμπίπτει ο αντιγριπικός με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού» σημείωσε ο κ. Τσικανδυλάκης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε πρόκειται για μια συζήτηση που γίνεται καθημερινά στα φαρμακεία. «Όλα αυτά έχουν επηρεάσει τον κόσμο και έχει μειώσει τον αριθμό των αντιγριπικών εμβολιασμών που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Εκτιμούμε ότι θα γίνουν πάνω από 500 χιλ. φέτος σε σχέση με πέρσι. Θα φτάσουμε τα 4,5 εκ. αντιγριπικά εμβόλια».

*Φώτο: bigstock

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ