Μονοκλωνικά αντισώματα: Από την Παρασκευή η χορήγηση στην Ελλάδα

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Ποιοι ασθενείς θα έχουν προτεραιότητα

Από την Παρασκευή, σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο, θα ξεκινήσει η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη χώρα μας ως θεραπεία για άτομα που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, τα μονοκλωνικά αντισώματα θα χορηγούνται αρχικά σε 10 νοσοκομεία σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Ανάμεσα σε αυτά τα νοσοκομεία είναι το ΑΧΕΠΑ και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Στο μεταξύ, ετοιμάζεται πλατφόρμα στην ΗΔΙΚΑ, μέσω της οποίας οι θεράποντες γιατροί θα υποβάλλουν αιτήσεις για την πραγματοποίηση της θεραπείας, ενώ τον τελικό λόγο θα έχει ειδική κεντρική επιτροπή.

Προτεραιότητα θα έχουν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως μεταμοσχευμένοι, με νεφρική ανεπάρκεια και καρκινοπαθείς.

Σημειώνεται ότι η χώρα μας έχει λάβει 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα και οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν τη θεραπεία κατά τις πρώτες πέντε μέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

Πηγή: cretalive

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...