Κάτοικος μπήκε στο τσαπάκι για να σταματήσει τα μηχάνηματα στην Αχλάδα

Petite Perle 300×250

Ένταση και εκνευρισμός πάνω στον ΒΟΑΚ (Βίντεο- φωτογραφίες)

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Για ύπουλο χτύπημα του Υπουργείου Υποδομών  κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Αγίας Πελαγίας και της Αχλάδας.

Το πρωί λίγο μετά τις 7 που ο κάτοικος κ. Γιάννης  Τερζάκης μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου είπε ότι μπήκε κάτω από το τσαπάκι για να σταματήσει το μηχάνημα και να μην κλείσει ο  κόμβος της Αχλάδας!

Ο ίδιος ειδοποίησε τους κατοίκους και μέσα μέσα σε λίγα λεπτά εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος για να αποτρέψει τα μηχανήματα του εργολάβου που βάσει της συμβατικής υποχρέωσης πρέπει να κλείσουν το σημείο για να θεωρηθεί το έργο ολοκληρωμένο  και να παραδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών προς την Περιφέρεια Κρήτης.

Το αίτημα που διατυπώνουν είναι να μην κλείσει ο δρόμος της Αχλάδας που θα τους αποκλείσει μια ολόκληρη περιοχή και όσους μέχρι τώρα είχαν είσοδο ερχόμενοι από Ρέθυμνο. Μέσα σε όλο αυτό το θολό τοπίο που  υπάρχει με αυτό το έργο, διότι αυτό προβλέπεται από την αρχική μελέτη της κατασκευής των κόμβων της Αγίας Πελαγίας,  θα αποκλειστούν και κτηνοτρόφοι που έχουν τις περιουσίες τους εκεί που είναι η λωρίδα  επιτάχυνσης. Αυτό το τελευταίο δεν ήταν γνωστό στους τοπικούς φορείς ούτε στον Δήμο.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας Γιώργος Αχλάδας μίλησε για αυτό το ζήτημα που είναι εξαιρετικά σοβαρό

Γυρνάμε στο σημείο μηδέν εκεί που είμασταν πριν 2,5 χρόνια είπε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας, Μαρίνα Καρούζου.

Μετά την ένταση που προκλήθηκε και την μεσολάβηση της Περιφέρειας και του Δήμου, ο δρόμος αποκαταστάθηκε και τα μηχανήματα αποχώρησαν. Όμως το θέμα ακόμα δεν έχει λήξει.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ