Μ. Συντυχάκης: ΕΕ και Κοινή Αγροτική Πολιτική ξεκληρίζουν τους μικρούς κτηνοτρόφους

Petite Perle 300×250

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες πουλάει η κυβέρνηση στους μικρούς κτηνοτρόφους με το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, καθώς μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάστασή τους.

Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε, ο μικρός κτηνοτρόφος είναι μπελάς για την κερδοφορία του κεφαλαίου, καθώς δεν είναι ανταγωνιστικός, γι' αυτό στόχος της ΕΕ μέσω της ΚΑΠ είναι η στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων του αγροτικού τομέα και η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι όλες οι κυβερνήσεις επιτίθενται διαχρονικά στους γεωργούς και τους μικρούς κτηνοτρόφους και τώρα με τις ανατιμήσεις το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την ΚΥΑ για τους βοσκότοπους που μειώνει τις επιδοτήσεις για τους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους, οδηγώντας τους στο ξεκλήρισμα.

Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ είναι δίπλα στον αγώνα των κτηνοτρόφων της Κρήτης που κινητοποιούνται και τους καλεί να κλιμακώσουν τον αγώνα, με οργάνωση, για να χάσουν πολλοί τον ύπνο τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στις τροπολογίες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ που περιλαμβάνουν την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ