Σπείρα στη Χερσόνησο με 17 smartphones, κοκαΐνη και σχεδόν 5.000 ευρώ

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Την «τύχη» φαίνεται να είχαν κάνει πέντε άτομα τα οποία φέρεται να είχαν στήσει «επιχείρηση» εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Χερσόνησο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 smartphones, αυτοκίνητο, μηχανή αλλά και το ποσό των 4.945 ευρώ ως μέσα προερχόμενα από παράνομη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνέλαβε τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 40, 35 και 26 ετών ενώ αναζητά ακόμα έναν ηλικίας 35 ετών, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, καθώς και μία γυναίκα.

Στο πλαίσιο της έρευνας από αστυνομικούς οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο της Χερσονήσου (καβάτζα), πέντε συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 47,8 γραμμαρίων, την οποία όπως διαπιστώθηκε είχε αποκρύψει σε προγενέστερο χρόνο ο 35χρονος αλλοδαπός και η αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι και αναζητούνται.

lefta_smartphones

Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,9 γραμμαρίων,
  • 7,8 γραμμάρια κάνναβης,
  • Ζυγαριά ακριβείας,
  • Το χρηματικό ποσό των 4.945 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • 20 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Related Articles