Στους δρόμους οι Τούρκοι – Παραιτήσου φώναζαν στον Ερντογάν

Petite Perle 300×250

Αντικυβερνητικά συνθήματα, ξυλοδαρμοί, συλλήψεις και κυνήγι χρηστών των κοινωνικών δικτύων, που καλούν τους πολίτες να βγουν στους δρόμους – Τον… «χαβά» τους τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Kαι το βράδυ της Τετάρτης συνεχίστηκαν σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, λόγω της συνεχιζόμενης κατρακύλας της τουρκικής λίρας και της οικονομικής περιδήνησης που έχει εισέλθει η χώρα, με πρωτόγνωρες εικόνες ελλείψεων σε βασικά αγαθά και φάρμακα, ενώ ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στα βενζινάδικα, εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για την δραματική πτώση της συναλλαγματικής αξίας της Τ.Λ., που από την αρχή του χρόνου έχει χάσει περίπου 43% της αξίας της με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η αγοραστική τους δύναμη.

Η πρωτοφανής –για την 17ετή διακυβέρνηση Ερντογάν– υποτίμηση του εθνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου και του ευρώ, έχει βγάλει στους δρόμους μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, με τους διαδηλωτές να ζητούν ακόμη και παραίτηση του κυβερνώντος κόμματος AKP και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δέχτηκε την επίθεση της αστυνομίας, όπου πολλοί διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν ή συνελήφθησαν, Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ επίσης εμποδίστηκαν επίσης από άνδρες της αστυνομίας. Στο Σισλί επίσης, συνελήφθησαν διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Ένταση και στην περιοχή Μακαμ Μουτλού στην Άγκυρα. Με διαδηλωτές να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα για την φτώχεια και την οικονομική κρίση και τις αστυνομικές δυνάμεις να διαλύουν τη συγκέντρωση και να προχωρούν σε συλλήψεις. Κινητοποιήσεις υπήρξαν και από σπουδαστές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής στην τουρκική πρωτεύουσα, με το σύνθημα: «Κυβέρνηση παραιτήσου» να κυριαρχεί.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στις πόλεις Μερσίνα και Σαμψούντα, όπου επικράτησαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ δεν έλειψε η ένταση εξαιτίας της αστυνομικής παρουσίας.

ΠΗΓΗ: ptrotothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ