Θεμιστοκλέους: Ο εμβολιασμός κατά της covid στις ευπαθείς ομάδες πρέπει να φτάσει στο 100%

Petite Perle 300×250

Στο 100%,θα πρέπει να φτάσει ο εμβολιασμός κατά της covid-9 στις ευπαθείς ομάδες, γιατί είναι οι πιο ευάλωτες στη νόσο Covid, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος με θέμα «Χρόνιοι Ασθενείς και Πανδημία».

"Το ποσοστό εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες ξεπερνά το 82%, ενώ στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 90%, καθώς κάποιοι πολίτες έχουν ενταχθεί εσφαλμένα σε αυτές τις ομάδες" είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Πρόσθεσε ότι "δυστυχώς, ορισμένες φορές, κάποιοι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην κάνουν ακόμα το εμβόλιο και να περιμένουν. Αυτό πρέπει να τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό".

Έκκληση "να εμπιστευτούμε την επιστήμη, και να προβούμε στον εμβολιασμό που αυτή τη στιγμή αποτελεί το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας", έκανε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κ. Σουλιώτης, και οι εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών. Η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών, Κατερίνα Κουτσογιάννη, τόνισε ότι το εμβόλιο αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της COVID-19, καλώντας όλους να εμβολιαστούν άμεσα και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ