Μετακομίζει η λαϊκή αγορά του Μασταμπά

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

*Φωτογραφία Αρχείου

Τέθηκε επίσης σε 10ήμερη διαβούλευση μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, με επίκεντρο μάλιστα οδούς που περιβάλλουν σχολικές μονάδες, αλλά και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Προ των πυλών φαίνεται ότι είναι η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στην περιοχή του Μασταμπά, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου έθεσε σε 30ήμερη δημόσια διαβούλευση το πλάνο για τη λαϊκή αγορά, που προβλέπει κυκλική εναλλαγή της λειτουργίας της σε διαφορετικά σημεία, ώστε να μην επιβαρύνεται επί μακρόν συγκεκριμένη περιοχή ή οδός.

Από πλευράς Δήμου και συγκεκριμένα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τέθηκε επίσης σε 10ήμερη διαβούλευση μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, με επίκεντρο μάλιστα οδούς που περιβάλλουν σχολικές μονάδες, αλλά και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο…

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Ηρακλείου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την περασμένη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου με θέμα “Δημόσια διαβούλευση για τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς, που διεξάγεται κάθε Τετάρτη στην 4η Κοινότητα (περιοχή Μασταμπάς)”.

Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα ότι: Θέτει σε δημόσια διαβούλευση για 30 ημέρες με ενδιαφερόμενους πολίτες το θέμα της μετακίνησης της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Τετάρτη στην 4η Κοινότητα (περιοχή Μασταμπάς), στις οδούς που περιγράφονται στην αρ. 49/2021 απόφαση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και συγκεκριμένα την κυκλική εναλλαγή των θέσεων με χρονοδιάγραμμα 12 μηνών, ξεκινώντας ως ακολούθως:

1.Οδός Καστρινάκη, οδός Πατριάρχου Φωτίου και οδός Πατελάρου.

– Καστρινάκη: από αρ. 51 έως αρ. 81 και από αρ. 60 έως αρ. 82.

– Πατριάρχου Φωτίου: από αρ. 24 έως αρ. 30 και από αρ. 29 έως αρ. 31.

– Πατελάρου: από αρ. 21 έως αρ. 35 και από αρ. 12 έως αρ. 26, εκτός στον αρ. 31, όπου βρίσκεται θέση για ΑμεΑ.

2. Οδός Παρασκευοπούλου.

– Παρασκευοπούλου: από αρ. 7 έως αρ. 75 και από αρ. 8 έως αρ. 74.

3.Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου.

– Μεγάλου Αλεξάνδρου: από αρ. 110 έως αρ. 162 και από αρ. 111 έως αρ. 161.

4.Οδός Παρασκευοπούλου και οδός Ραυτοπούλου.

– Παρασκευοπούλου: από αρ. 121 έως αρ. 77 και από αρ. 120 έως αρ. 76.

– Ραυτοπούλου: από αρ. 67 έως αρ. 37 και από αρ. 54 έως αρ. 36, με τις προϋποθέσεις να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για:

  • Αυστηρή, ετήσια εναλλαγή των τοποθεσιών και τήρηση της κυκλικότητας, αρχής γενομένης από την ημερομηνία της εκτελεστής απόφασης.
  • Αυστηρή τήρηση του κανονισμού αναφορικά με τον αριθμό των θέσεων που καταλαμβάνουν οι έμποροι στη λαϊκή αγορά.
  • Η μόνη δυνατότητα για ακριβή επαναπροσδιορισμό μιας θέσης (οδού) θα σχετίζεται μόνο με την ύπαρξη επίσημα αναγνωρισμένων ΑμεΑ.

Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Πηγή: neakriti

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...