Ξανά πρωταθλητής Ευρώπης ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Petite Perle 300×250

Με το χρυσό μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος του θα επιστρέψει στην Ελλάδα από την Σεβίλλη ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Ο κάτοχος έξι μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ολοκλήρωσε αήττητος τις προσπάθειές του στην BC3 ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπότσια της Σεβίλλης και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο μετά την τροποποίηση των κατηγοριών σε άνδρες και γυναίκες.

Αυτό είναι το 2ο σερί χρυσό αφού είχε στεφτεί πρωταθλητής Ευρώπης και το 2019.

Ο Πολυχρονίδης, στον τελικό νίκησε 3-2 τον Βρετανό Μούλαμ, ενώ νωρίτερα, στα ημιτελικά, είχε επικρατήσει με 8-2 του Ρώσου Λεγκοστάεφ.

Χάλκινο η Ντέντα

Ακόμα, η Παραολυμπιονίκης του Ρίο και του Τόκιο, Άννα Ντέντα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο BC3 γυναικών. Η Ντέντα, στα ημιτελικά ηττήθηκε 4-2 από την Όβτσαρζ (Πολωνία), όμως κατέκτησε την 3η θέση μετά τη νίκη 4-3 επί της Ισπανίδας Μπουσερίτ.

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η αγωνιστική παρουσία του Αλέξανδρου Παπαδάκη στην κατηγορία BC2 ανδρών, της Χρυσής Μόρφη-Μέτζου στην BC4 γυναικών και του Παναγιώτη Σουλάνη στην BC1 ανδρών.

Ο Παπαδάκης στον αγώνα για την είσοδό του στην τετράδα, ηττήθηκε 4-3 από τον Σλοβάκο Κούριλακ, ενώ η Μόρφη-Μέτζου έχασε 1-0 από την Γερμανίδα Ραγκουβαράν. Ακόμα ο Σουλάνης στον αγώνα της οκτάδας ηττήθηκε 4-2 από τον Βρετανό Σμιθ.

Πηγη: https://www.gazzetta.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ