Καπραβέλος: «Να κλείσουν τα σχολεία για μια βδομάδα και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για τα τμήματα» (vid)

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο κ. Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» κ. Νίκος Καπραβέλος μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» και εισηγήθηκε μεταξύ άλλων τη διενέργεια rapid test για την είσοδο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορωνοϊού, να μην είναι το 50%. Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και λέω να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα τώρα. Το να κλειστούμε μέσα, ενώ έχουμε διαθέσιμο εμβόλιο θα ήταν γελοίο», ανέφερε.

Σχολίασε επίσης το πόσο σημαντικό είναι να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κυρίως στους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, αφού κυρίως αυτοί μπαίνουν στις ΜΕΘ. Δήλωσε ξεκάθαρα πως πρέπει να ληφθούν μέτρα λόγω του ότι η χώρα μας θρηνεί 96 νεκρούς κάθε μέρα, και παράλληλα έχει εμφανιστεί και νέα μετάλλαξη.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου, λέγοντας ότι μπορεί να καταγράφηκαν λιγότερες εισαγωγές περίπου στις 50, αλλά και πάλι ήταν πάρα πολύ δύσκολη. «Οι προσελεύσεις όμως είναι πάνω από 110 σε συνεχόμενη ροή που σημαίνει ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι τεράστια. Δεν βλέπουμε να έχει ανακοπεί αυτό το κύμα. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω όταν διασωληνώναμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Πηγή: politic

Related Articles