Κεντρικό Λιμεναρχείο: Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Κεντρικό Λιμεναρχείο: Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ στην Κρήτη

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εφιστώντας την προσοχή στους ιδιοκτήτες σκαφών και τους αλιείς της Κρήτης.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πνέουν 7 – 8 μποφόρ στο Δυτικό Κρητικό πέλαγος (από Ηράκλειο έως Χανιά για το βόρειο τμήμα του νησιού) και νοτιοδυτικά (το αντίστοιχο τμήμα στη νότια Κρήτη).

Σημειώνεται ότι προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου αφού εκδίδεται πάντα στα 9 μποφόρ.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λόγω των έντονων φαινομένων καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Πηγή: cretapost

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ