Σοβαρός ο τραυματισμός του νεαρού που ενεπλάκη στο τροχαίο – Στο ΠΑΓΝΗ και οι 3 τραυματίες

Petite Perle 300×250

Αδελφός του δημάρχου Αστερουσίων ο 55χρονος οδηγός του ενός οχήματος – Τί ήταν αυτό που έσωσε τη ζωή των επιβαινόντων

Στο ΠΑΓΝΗ εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι 3 τραυματίες από την πλαγιομετωπική σύγκρουση των δύο ΙΧ αυτοκινήτων νωρίς το πρωί της Τρίτης. Στο ένα όχημα επέβαιναν ο 55χρονος οδηγός και αδελφός του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων καθώς και μία 54χρονη γυναίκα, ενώ οδηγός του δεύτερου οχήματος ήταν ένας 21χρονος νεαρός ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση καθώς έχει υποστεί ρήξη σπλήνας. 

Οι επιβαίνοντες στο άλλο όχημα έχουν υποστεί πολλαπλά κατάγματα στα πόδια και τα χέρια, ενώ οι παράγοντες που τους έσωσαν τη ζωή ήταν η χρήση των ζωνών ασφαλείας, η ενεργοποίηση των αερόσακων την ώρα της σφοδρής σύγκρουσης και η εμπειρία του 55χρονου ο οποίος είναι επαγγελματίας οδηγός.

Υπενθυμίζεται πως το τροχαίο σημειώθηκε στον δρόμο Ηράκλειο – Βιάννος, μεταξύ του κόμβου Καλλιθέας και του κόμβου Σκαλανίου, στο ύψος του εκπαιδευτηρίου του Κυνηγετικού Συλλόγου, αμέσως μετά από στροφή.

Το όχημα με οδηγό τον 55χρονο κινούνταν με κατεύθυνση από το Ηράκλειο προς τον κόμβο του Σκαλανίου και από την αντίθετη κατεύθυνση ερχόταν το όχημα του νεαρού τραυματία. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από την Τροχαία.

Για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών στήθηκε επιχείρηση από την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου στην οποία συμμετείχαν συνολικά 8 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ με τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που επίσης είχαν σπεύσει στο σημείο, αμέσως μετά το ατύχημα.

Πηγή: cretalive

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ