Στο ΕΣΥ θα καταβάλλετε το πρόστιμο των 100ευρώ από τους ανεμβολίαστους

Petite Perle 300×250

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει εορτών και υπό τη σκιά της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ που θα επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, θα χρηματοδοτεί το ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα αφορούν:

  • Οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Το σύστημα θα δίνει προτεραιότητα στα δικά τους αιτήματα.
  • Σε περίπτωση που δεν θέλουν να εμβολιαστούν κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Tα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία
  • Από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο εμβολιασμένο ή μη, για τον εντοπισμό τυχόν ασυμπτωματικών.
  • Από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου θα διατεθεί εκ νέου δωρεάν ένα self-test σε όλους τους ενήλικους πολίτες.

Η ανάρτηση σου στο Twitter όπου ανακοινώνει για το που θα καταλήγουν θα πρόστιμα, σήκωσε κύμα αντιδράσεων.

Δεν είναι ποινή, αλλά αντίτιμο υγείας

Η αμέσως επόμενη ανάρτηση έρχεται να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή, τονίζοντας τις αδυναμίες που υπάρχουν σύστημα υγείας, λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών

"Δεν είναι ποινή. Είναι ένα αντίτιμο υγείας, αλλά και μία πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του ΕΣΥ που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο."

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ