Συνάντηση Μανώλη Φραγκάκη με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση:

Το εγχείρημα της πολεοδομικής ανασυγκρότησης του Δήμου Μινώα Πεδιαδας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ. 

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, έδωσε έμφαση στο τεράστιο βάρος της ανοικοδόμησης, δηλώνοντας ότι: «Η φυσική αυτή καταστροφή μπορεί να αποτελέσει το ορόσημο μιας δημιουργικής ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης για το Δήμο μας μέσα από ένα πρωτοποριακό πολεοδομικό σχεδιασμό.

Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα σε σχέση με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής και πως αυτό, μπορεί να «κουμπώσει» με το Ειδικό Χωρικό που είναι σε εξέλιξη για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και το οποίο «τρέχει» με διαδικασίες fast track, έχοντας εξαιρεθεί από τα υπόλοιπα της Σαντορίνης και της Μυκόνου. 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ  Μιχάλης Χωραφάς, ανακοίνωσε στον κ. Φραγκάκη την πρωτοβουλία δημιουργίας Γραφείου Πληροφόρησης και την απόφαση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, να αναζητήσει οικονομική στήριξη είτε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είτε από την Περιφέρεια Κρήτης για την παρουσία μηχανικών του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο Δήμο, οι οποίοι παράλληλα με τη ΔΑΕΦΚ, θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις διαδικασίες που πρέπει να τηρήσουν και τα σωστά βήματα που πρέπει ν ακολουθήσουν, προκειμένου να οργανώσουν σωστά τους φακέλους τους.

 «Όσο πιο μεγάλη είναι η χρηματοδότηση τόσο πιο πλήρης θα είναι η στελέχωση του Γραφείου», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πολιτικός μηχανικός Γιώργος Αλεξάκης. 

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...