Αύξηση στα… ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου

Μία αύξηση παρατηρείται το τελευταίο δεκαήμερο στα ραντεβού που κλείνονται από τους πολίτες του Ηρακλείου για τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Από την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε τα επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους άρχισε να καταγράφεται μία τεράστια αύξηση.

«Εδώ και δέκα μέρες περίπου πολλοί είναι εκείνοι που έρχονται για να κλείσουμε ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού», αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης ο οποίος προσθέτει πως ο κόσμος «έχει φοβηθεί περισσότερο τα μέτρα της κυβέρνησης παρά τη νέα μετάλλαξη που έχει εμφανιστεί».

Την ίδια ώρα, ανοδική πορεία έχουν και τα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

«Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιθυμούν να λάβουν και την αναμνηστική δόση ώστε να είναι έτοιμοι και προστατευμένοι για το νέο κύμα κορωνοϊού. Πλέον δεν έχουμε τόσες πολλές απορίες για τα εμβόλια. Όσοι έρχονται να κλείσουν ραντεβού είναι συνειδητοποιημένοι» τόνισε σχετικά ο κ. Σκουντάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε πως ακόμα δεν έχει υπάρχει κάποια αλλαγή στα ραντεβού – μείωσης ή αύξησης – μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών.

Σε δεύτερη… μοίρα το εμβόλιο της γρίπης

Σε χαλαρούς… ρυθμούς κινείται ο εμβολιασμός κατά της γρίπης παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για άμεσο εμβολιασμό.

Φαίνεται πως ο κόσμος εξαιτίας του κορωνοϊού έχει θέσει σε δεύτερη… μοίρα τον ιό της γρίπης.

«Δεν έχουμε μεγάλη κίνηση. Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμός τους κατά του ιού της γρίπης. Πέρυσι είχαμε μεγάλη αύξηση φέτος ακόμα ειμαστε σε χαμηλά επίπεδα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Σκουντάκης.

Πηγή: cretapost

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ