Βαρδάκης: «Απαράδεκτες οι συνθήκες στις Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας»

by fonimaleviziou.gr

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την υποστελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών και την αδυναμία πρόσβασης πολιτών σε δικαστικές αποφάσεις online, προχώρησαν 33 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Δ.Υ.Ε.), προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ανακοίνωσή της η Ο.Δ.Υ.Ε. διαμαρτύρεται για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα Δικαστήρια όλης της χώρας. Οι κενές οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων διαμορφώνουν μία αναλογία Δικαστικών Υπαλλήλων προς Δικαστικούς Λειτουργούς (1,34:1) που απέχει σημαντικά από τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (3,5:1), με αποτέλεσμα τις τραγικές καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων στα Πολιτικά, Ποινικά και Διοικητικά Δικαστήρια.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη δυνατότητα on line πρόσβασης πολιτών σε δικαστικές αποφάσεις.

Οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την ανακοίνωση και να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους προτίθενται να ενισχύσουν τις Δικαστικές Υπηρεσίες και να βελτιώσουν την πρόσβαση των πολιτών σε δικαστικές αποφάσεις.

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Related Articles