Συνέλαβαν δύο αγρότες στο Δασαρχείο Ρεθύμνου μετά από παρέμβαση εισαγγελέα

Petite Perle 300×250

Νωρίς σήμερα το πρωί υπάλληλοι του δασαρχείου επιχείρησαν να μπουν στο χώρο της εργασίας τους το οποίο τελεί υπό κατάληψη ωστόσο, αγροτοκτηνοτρόφοι Ρεθύμνου δεν τους επέτρεψαν την είσοδο και με παρέμβαση εισαγγελέα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένεται να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι αγροτοκτηνοτρόφοι και θεσμικοί του Ν. Ρεθύμνου, συζήτησαν το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου τα νέα δεδομένα για την επίλυση του προβλήματος που προκαλούν οι δασικοί χάρτες και τα οποία βασίζονται στα πρόσφατα νομοθετήματα, αλλά και στις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αγροτοκτηνοτρόφοι, Ενώσεις, αυτοδιοικητικοί και στελέχη των εμπλεκομένων υπηρεσιών, εξέφρασαν την ανάγκη να ξεκαθαρίσει άμεσα η κυβέρνηση το θέμα των δασικών χαρτών, ούτως ώστε να μην χαθούν περιουσίες και το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Κρήτη να είναι απόλυτα διαφανές.

«Ζητάμε τα χωράφια να παραμείνουν σε εμάς, να μην μπαίνει ο κόσμος στη διαδικασία να προσβάλει με ενστάσεις το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όταν με δύο μάρτυρες και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται, όπως η δήλωση στον ΟΣΔΕ και το Ε9 μπορεί να κατοχυρωθεί. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία το ελληνικό Δημόσιο», τονίζει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Γιώργος Βενιεράκης.

Πηγή: neakriti.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ