Χανιά: «Δεν έχω κανένα σύμπτωμα», δηλώνει ο 41χρονος το κρούσμα μηδέν με τη μετάλλαξη "Ο" στην Ελλάδα

O 41χρονος που είναι το πρώτο κρούσμα με τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού στην Ελλάδα δήλωσε πως δεν έχει κανένα σύμπτωμα μέχρι στιγμής από τη νόσο.

«Δεν έχω τίποτα, ούτε πυρετό, ούτε δέκατα. Το οξυγόνο μου έγραφε 100 σήμερα που με μέτρησαν. Αλλά αν με ρωτούσατε αν θα έκανα ξανά το εμβόλιο, θα σας έλεγα ναι, θα το έκανα», δηλώνει στο Mega το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας, o Κώστας Αγγελάκης που ταξίδεψε από το Γιοχάνεσμπουργκ στα Χανιά.

«Αποφάσισα να έρθω γιατί είχαν εμβολιαστεί οι δικοί μου κι εγώ. Ακούγαμε στις ειδήσεις ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία και φοβήθηκα για lockdown. Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα πριν τις γιορτές», συμπληρώνει ο κ. Αγγελάκης, που δραστηροποιείται στην εστίαση, για τους λόγους που επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το ταξίδι από τη Νότιο Αφρική στην Ελλάδα
Το ταξίδι του από το Γιοχάνεσμπουργκ ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου και στις 26 Νοεμβρίου έφτασε στην Ελλάδα, ενώ το Σάββατο το βράδυ ένιωσε ένα τσίμπημα στο θώρακα.

«Χρόνια εργαζόμουν σε τρίτες χώρες και πάντα όταν ερχόμουν στην Ελλάδα απομονωνόμουν για τρεις με τέσσερις μέρες. Το ίδιο τήρησα και τώρα, που είχαμε κορωνοϊό και ήταν πιο επικίνδυνο. Είχα μόνο ένα σύμπτωμα το οποίο όταν πήγα να κοιμηθώ το Σάββατο βράδυ ένιωσα ένα περίεργο τσίμπημα στο θώρακα, το οποίο συνέχισε. Κατάφερα και κοιμήθηκα, παρά την ενόχληση, και το πρωί που σηκώθηκα δεν ένιωσα κανένα σύμπτωμα», είπε.

Ο κ. Αγγελάκης, ο οποίος ήταν πλήρως εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Pfizer, με το που έφτασε στην Αθήνα από μόνος του έκανε καθημερινά rapid test. Μία μέρα ζήτησε από το φαρμακείο να κάνει ρινικό rapid test. Ύστερα από λίγα λεπτά του ανακοίνωσαν ότι ήταν θετικός. Τότε τους ζήτησε να κάνει και ένα δεύτερο για να είναι σίγουρος, το οποίο βγήκε αρνητικό. Στη συνέχεια έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο PCR test (μοριακό) το οποίο βρέθηκε θετικό.

Η καραντίνα του λήγει στις 9 Δεκεμβρίου κι εκείνο που ελπίζει είναι τα επόμενα test να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Όπως είπε, σήμερα δεν έχει κανένα απολύτως σύμπτωμα, αν και το test που έκανε ήταν θετικό.

Πηγή: iefimerida.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ