Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο (φωτογραφίες)

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Eμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, φέτος χρειαζόμαστε αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ»

Φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική του Δήμου σε χριστουγεννιάτικους σκοπούς και εν συνεχεία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , παρουσία Αντιδημάρχων και μελών της Δημοτικής Αρχής, έδωσε το σήμα για την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση μέχρι να ανάψει το Δέντρο, εν μέσω πυροτεχνημάτων και υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου.

Στο σύντομο μήνυμα του ο Δήμαρχος τόνισε: «Επιστρέφουμε φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο είναι ανανεωμένο και περιμένει μικρούς και μεγάλους  να μπουν στο κλίμα των εορτών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ, τόσο με το Κάστρο, όσο με τον γενικότερο στολισμό, φρόντισαν για να δημιουργηθεί η κατάλληλη χριστουγεννιάτική  ατμόσφαιρα στην πόλη, η οποία ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της διάθεσης των δημοτών και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

Ειδικά φέτος, οφείλουμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με τους δικούς μας ανθρώπους. Για αυτό το λόγο είμαστε σε συνεννόηση με την 7η ΥΠΕ προκειμένου να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο. Ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων, αποτελούν δείγμα αλληλεγγύης. Και  τις φετινές γιορτές χρειαζόμαστε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ίσως περισσότερο από ποτέ. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ειδικά φέτος, τη διαμόρφωση και τον διάκοσμο του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου,  εκτός από την ομάδα της ΔΗΚΕΗ, ανέλαβε το Αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργη Πετράκη σε συνεργασία με τον εικαστικό Μανόλη Αποστολάκη.

Το Κάστρο περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και εμπορικές δραστηριότητες και θα λειτουργήσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες αρχές, τα οποία θα προσαρμοστούν εφόσον υπάρξει ανάλογη ανάγκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ