Βρετανία: Γεύμα εκκλησίας είχε έναν νεκρό, ενώ 31 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Petite Perle 300×250

Ο σεφ που είχε αναλάβει το γεύμα 35 ατόμων της εκκλησίας Holy Trinity, στο Northamptonshire της Μεγάλης Βρετανίας βιαζόταν και έκανε ένα λάθος που στοίχισε μια ζωή, ενώ έστειλε 31 καλεσμένους στο νοσοκομείο

Γεύμα της εκκλησίας Holy Trinity για τον ετήσιο εορτασμό των τοπικών προϊόντων στο χωριό Northamptonshire της Μεγάλης Βρετανίας είχε ένα νεκρό και 31 που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με τροφική δηλητηρίαση. Τη γλίτωσαν μόλις 3 εκ των καλεσμένων, γιατί ήταν vegeterian. Tι συνέβη;

Στο επίκεντρο του κακού ήταν μια shepherd's pie (η πίτα του βοσκού είναι εκ των παραδοσιακών φαγητών στην Αγγλία), με γέμιση από κιμά. Αυτός που την έφτιαξε, βιαζόταν και έκανε λάθη που στοίχισαν τη ζωή της 92χρονης Elizabeth Neuman. Κατέληξε από γαστρεντερική αιμορραγία, που προκλήθηκε από εμετό.

Ο μάγειρας John Croucher καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες κράτηση, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος για 12 μήνες. Προηγουμένως, ομολόγησε ότι είχε προβεί σε παραβάσεις που αφορούσαν τους κανονισμούς που υπάρχουν για τα τρόφιμα. Ο 40χρονος σεφ του Crewe Arms όπου έγινε η εκδήλωση στις 8/10 του 2018, δήλωσε "λυπάμαι που θα το πω, αλλά βιαζόμουν πάρα πολύ". Επικαλέστηκε τα 20 χρόνια προϋπηρεσίας του, όπως κατέληγε ότι μετά το τραγικό λάθος "θα γίνω καλύτερος σεφ. Τα λόγια δεν επαρκούν για να πω πόσο έχω μετανιώσει. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ".

Δεν είπαμε όμως, τι λάθος έκανε: δεν μαγείρεψε επαρκώς τον κιμά, τον οποίον τοποθέτησε σε τηγάνι με παγωμένο νερό. Επειδή έπρεπε να φύγει, τον απέσυρε από τη φωτιά, τον τύλιξε σε μεμβράνη και τον έβαλε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Το άλλο πρωί τον ξαναμαγείρεψε, προσθέτοντας χλιαρό πουρέ πατάτας. Δεν μπήκε στη διαδικασία να μετρήσει τη θερμοκρασία, πριν τον σερβίρει.

Στο δικαστήριο η εκκλησία που διοργάνωσε το event δεν ζήτησε την τιμωρία της παμπ και του ιδιοκτήτη της, ούτε του σεφ, ο οποίος δεν δουλεύει πια εκεί. Ο δικαστής ωστόσο, δήλωσε ότι "η συγκεκριμένη παμπ είναι σημαντική για την τοπική κοινότητα. Και μολονότι όλοι είπαν πως επρόκειτο για ένα -μοναδικό- λάθος, τα στοιχεία δείχνουν άλλα. Το 2015 η παμπ είχε τρία αστέρια, μετά τον έλεγχο που έγινε. Το 2017 είχε ένα". Ο ιδιοκτήτης της, Neil Billingham ομολόγησε πως είναι ένοχος τριών κατηγοριών, για παραβάσεις των κανονισμών για τα τρόφιμα και κλήθηκε να πληρώσει 9.000 λίρες. Πλήρωσε και τα δικαστικά έξοδα (1.000 λίρες), ενώ στην εταιρία του επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 3.000 λιρών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ