ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3: Ανατροπή με ηγέτη τον Σισέ (video)

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 16′ με τον Διαμαντή, αλλά ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Παπέ Αμπού Σισέ ανέτρεψε το σκορ (25′, 49′), ο Ρόνι Λόπες πέτυχε το 1-3.

Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Ο Επασί ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ο Μαρινάκης, αριστερός ο Μπαλογιάννης, ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν Διαμαντής – Βούρος. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτίστηκε από Ντε Γκούζμαν, Τοράλ και Μεγιάδο, ενώ η επιθετική από Λάμπρου (αριστερά), Φαν Ντάινεν (δεξιά) και Καστάνιος (κορυφή).

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συγκροτήθηκε από Λαλά, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Πίσω από τον Αραμπί πήραν θέση οι Ρόνι Λόπες (δεξιά), Μασούρας (αριστερά) και Αγκιμπού Καμαρά (μέση).

Στα πρώτα 12 λεπτά της αναμέτρησης ο Βατσλίκ είχε αρκετή δουλειά. Αρχικά στο 8′ απέκρουσε το γυριστό του Καστάνιος, ενώ στο 12′ έκανε έγκαιρη έξοδο και πρόλαβε τον Καστάνιος μετά τη γκάφα του Μπα, ο οποίος δεν υπολόγισε καθόλου σωστά όταν γύρισε τη μπάλα στον γκολκίπερ της ομάδας του. Όταν στην εξέλιξη της φάσης ο Λάμπρου πήγε να βάλει το πόδι στη μπάλα, ο Τσέχος μπλόκαρε σταθερά και έδωσε τέλος στη φάση. Στο 16′ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Λάμπρου από αριστερά, η κεφαλιά – απομάκρυνση του Εμβιλά έφτασε στον Μεγιάδο, ο οποίος σούταρε, η μπάλα χτύπησε πάλι πάνω στον Γάλλο, ο Λόπες αντί να διώξει επί της ουσίας έστρωσε τη μπάλα στον Διαμαντή, ο οποίος με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0).

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι, ο Μαρτίνς άλλαξε το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Έστειλε τον Μασούρα στην κορυφή και ο Αγκιμπού μετατέθηκε αριστερά. Στο 21′ το πλασέ του Αγκιμπού από το ημικύκλιο πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 24′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1. Ο Εμβιλά πραγματοποίησε φοβερή διαγώνια μπαλιά στον Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Λόπες σούταρε στην κίνηση και ο Επασί απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Λαλά κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο ίδιο λεπτό, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ήρθε το 1-1, αν και χρειάστηκε να γίνουν πολλά. Ο Μασούρας έδωσε στον Ρέαμπτσιουκ, μετά τη σέντρα του ο Διαμαντής απομάκρυνε με το κεφάλι. Το σουτ του Λόπες κόντραρε στον Μεγιάδο, ο Πορτογάλος που επωφελήθηκε πέρασε δεξιά στον Εμβιλά.

Η σέντρα του Γάλλου ήταν εξαιρετική, ο Βούρος έχασε τον Σισέ και η κεφαλιά του Σενεγαλέζου ήταν όλα τα λεφτά. Αριστερό δοκάρι και μέσα (1-1).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Σισέ ξανά πρωταγωνιστή. Ο Εμβιλά γέμισε από τα αριστερά, ο Διαμαντής δεν μπόρεσε να διώξει και ο Σενεγαλέζος αμυντικός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση και δεν άργησε η στιγμή που βρήκε και το τρίτο του γκολ. Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν, έπειτα από κακή απομάκρυνση του Μαρινάκη, ο Ρόνι Λόπες κοντρόλαρε την μπάλα και με ωραίο πλασέ με το αριστερό έκανε το 3-1.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής (74′ λ. τρ. Σελίμοβιτς), Μπαλογιάννης, Τοράλ (89′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, Φαν Ντάινεν (68′ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (68′ Καμάου), Καστάνιος (68′ Γιάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (65′ Μ. Καμαρά), Λόπες (90′ Βαλομπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (80′ Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (89′ Τικίνιο).

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ