Τέσσερα νέα μέτρα στο τραπέζι υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον

Petite Perle 300×250

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίσθηκε ήδη στη χώρα μας και ειδικότερα στα Χανιά την Πέμπτη, αλλάζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Παρότι τα Ο  φόβος της διασποράς της νέας μετάλλαξης φέρνει στο «τραπέζι» τρία  νέα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν άμεσα εάν το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάσει έντονα αυξητική τάση τις επόμενες ημέρες.

Στο κυβερνητικό και επιστημονικό επιτελείο έχει φτάσει ήδη η προειδοποίηση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα, προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19.

Με γνώμονα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκλείσει κάθε μορφή lockdown αναζητά ένα νέο μείγμα για να αντιμετωπίσει τις καινούργιες υγειονομικές συνθήκες που θα δημιουργηθούν.

Τα 4 μέτρα που είναι επί τάπητος

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη σε συσκέψεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα τρία είναι τα μέτρα που συζητούνται αυτή τη στιγμή χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αυστηροποιηθούν περαιτέρω:

— Άμεση επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτό που συζητείται σήμερα είναι ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και σε όσους είναι άνω των 50 ετών, ενώ το επόμενο βήμα, αρκετά αργότερα όμως, θα είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό. Μπορεί επισήμως κάποια κυβερνητικά στελέχη να αρνούνται πως είναι στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι είναι μία πιθανότητα.

— Αύξηση της τηλεργασίας που σήμερα έχει ατονήσει σε πολλούς χώρους εργασίας. Εδώ και μέρες η κυβέρνηση συζητά να αυξηθεί το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας, αλλά λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, το μέτρο μετατέθηκε για αργότερα

— Χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους έστω κι αν οι ειδικοί επιστήμονες συχνά πυκνά συνιστούν να χρησιμοποιείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Άλλωστε και σήμερα η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός είναι υποχρεωτική παρότι δεν επιβάλλονται πλέον πρόστιμα. Γι αυτό αναμένεται να υπερτονισθεί το ζήτημα το επόμενο διάστημα σε πρώτη φάση από τους επιστήμονες.

— Ύστατο μέτρο το κλείσιμο των  καταστημάτων εστίασης νωρίτερα το βράδυ και ειδικότερα στις 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Πηγή: aftodioikisi

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ