Την προσεχή Δευτέρα ανοίγει το νέο «Εξοικονομώ»

Petite Perle 300×250

Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτήσεων στο νέο «Εξοικονομώ», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για διάστημα 50 ημερών ταυτόχρονα για όλη την επικράτεια.

Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτήσεων στο νέο «Εξοικονομώ», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για διάστημα 50 ημερών ταυτόχρονα για όλη την επικράτεια. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιοποίησε χθες τον οδηγό του προγράμματος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με 632 εκατ. ευρώ και μαζί με τη μόχλευση θα κινητοποιήσει συνολικά κεφάλαια πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η μέση εκτιμώμενη επιδότηση θα ανέλθει σε ποσοστό 62% της συνολικής δαπάνης. Μεταξύ των σημαντικότερων διαφορών του νέου προγράμματος είναι η κατάργηση της χρονικής ιεράρχησης των αιτήσεων και η δημιουργία λίστας επιλαχόντων. Για πρώτη φορά θα υπάρχει ξεχωριστός προϋπολογισμός, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ θα ληφθεί ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.

Περιμένουν καλά νέα για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου
Καλά νέα εκτιμά η Eurobank ότι θα ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ τη Δευτέρα, με τη δημοσίευση των στοιχείων για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου. Στο δελτίο της «7 Ημέρες Οικονομία» παραθέτει μια σειρά από δείκτες, παραγωγής, πωλήσεων, απασχόλησης, οικονομικής συγκυρίας, που παρουσίασαν βελτίωση και συνηγορούν προς ένα καλό γ΄ τρίμηνο. Ωστόσο, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αβεβαιότητα, λόγω υγειονομικής κρίσης, παραμένει, όπως καταδεικνύει η εμφάνιση της παραλλαγής «Ομικρον», ενώ κίνδυνο για τις επιδόσεις της οικονομίας το προσεχές διάστημα συνιστά και ο πληθωρισμός.

Δύο νέα μέλη στο Δ.Σ. του ομίλου Ιντεάλ
Δύο επιπλέον μέλη έχει το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου Ιντεάλ, ο οποίος μάλιστα μετονομάζεται σε Ideal Holdings. Τα νέα μέλη στο εννεαμελές πλέον διοικητικό συμβούλιο είναι η δικηγόρος Αναστασία Δρίτσα με ειδίκευση σε θέματα ανταγωνισμού και ο κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Στο Δ.Σ. της εισηγμένης παραμένει επικεφαλής ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είναι οι κ.κ. Π. Βασιλειάδης, Σ. Ασημιάδης, Ελ. Τζάκου, Μ. Ευφραίμογλου, Γ. Διάκαρης και Ι. Αρτινός.

Μειωμένη κατά 53% η κίνηση στο «Βενιζέλος»
Στη σκιά της πανδημίας βρέθηκε και τον Νοέμβριο η επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος». Αν και το αεροπορικό ταξίδι ανέκαμψε από τον Ιούνιο, η κίνηση των επιβατών παραμένει χαμηλότερη κατά 27%, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 11,24 εκατ. επιβάτες και, παρότι ξεπέρασε τις επιδόσεις του 2020 κατά 43,3%, υπήρξε μειωμένη σε σύγκριση με το 2019 κατά 53%. Το ίδιο διάστημα πέρυσι διακινήθηκαν 7,8 εκατ. άτομα από το «Ελ. Βενιζέλος».

Επένδυση σε κατοικίες από την Premia
Στην πρώτη της επένδυση στον τομέα των κατοικιών προχώρησε η Premia Properties, η οποία ολοκλήρωσε χθες την αγοραπωλησία ενός κτιρίου επιπλωμένων διαμερισμάτων στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά. Πρόκειται για κτίριο που αναπτύχθηκε από την Dimand Real Estate και το οποίο μισθώνεται από την Teleperfomance μέχρι το 2033, στο πλαίσιο της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των εργαζομένων της εταιρείας. Η Teleperformance μισθώνει και γραφεία στο συγκρότημα που έχει αναπτύξει επίσης η Dimand στις παρακείμενες πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος. Το κτίριο που απέκτησε η Premia είναι επιφανείας 3.600 τ.μ. και αποτελείται από 58 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 10,2 εκατ. ευρώ. Η Premia Properties αναμένεται να εντάξει και άλλα τέτοια ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: kathimerini.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ