Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Petite Perle 300×250

Με αφορμή την σημερινή 13η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, η Αστυνομία από νωρίς το πρωί έχει λάβει έκτακτα μέτρα περιφρούρησης του κέντρου των Αθηνών, ενώ η Τροχαία έχει προγραμματίσει αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εκδηλώσεων που έχουν εξαγγελθεί.

Οι συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν προγραμματιστεί, στην Αθήνα είναι στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, στις 6 και στις 9 το βράδυ και στις 6 το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα. Ανάλογα καλέσματα έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Λαμία, Αγρίνιο, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Καβάλα, Κέρκυρα και Καρδίτσα.

Τα ανοιχτά μέτωπα υπνεθύμισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Σουλιώτης. Το ένα είναι ότι το ΣτΕ πρόσφατα δικαίωσε τους καταστηματάρχες που πριν από 13 χρόνια υπέστησαν ζημιές κατά τα επεισόδια και στους οποίους το ελλληνικό Δημόσιο καλείται να καταβάλλει 2 εκατομμύρια ευρώ. Δεύτερο ανοιχτό μέτωπο είναι η υπόθεση Κορκονέα, ο οποίος είναι σε κατ'οίκον περιορισμό με αναγνώριση ελαφρυντικού στο οποίο ζητά αναίρεση η πλευρά Γρηγορόπουλου και το θέμα παραπέμπεται στην Ολομέλεια.

«Φρούριο» η Αθήνα

Σε μια πρωτεύουσα που αναμένεται να θυμίζει «φρούριο», 4.000 αστυνομικοί και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας (Στελέχη των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, Ασφάλειας) αναμένεται να είναι σε επιφυλακή υπό τον φόβο των επεισοδίων, ενώ ελικόπτερα και drones θα πετούν για τον έλεγχο από αέρος της κατάστασης.

Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, με την εντολή η παρουσία τους να είναι διακριτική και να μην απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχουν επίσης διασκορπισμένοι «παρατηρητές της αστυνομίας» σε ταράτσες κτιρίων σε κρίσιμα σημεία του κέντρου των Αθηνών. Ταυτόχρονα, η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση πιθανών στόχων.

Πηγη: https://www.ertnews.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ