Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και μοσχαρίσιο κιμά λόγω σαλμονέλας

Petite Perle 300×250

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό κατεψυγμένο και βόειο κιμά κατεψυγμένο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς ανιχνεύτηκε παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) «ρολό κοτόπουλο γεμιστό κατεψυγμένο, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

Β) «βόειος κιμάς κατεψυγμένος, προέλευσης Βελγίου, ελληνικής επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα, να μην τα καταναλώσουν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ