Το Γάζι τίμησε τον Πολιούχο του – Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου (φωτ. – video)

Petite Perle 300×250

Με λαμπρότητα και τη δέουσα κατάνυξη εορτάστηκε νωρίς σήμερα το πρωί ο Πολιούχος και Προστάτης του Γαζίου, Άγιος Νικόλαος, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, με πλήθος πιστών να προσέρχεται για να ανάψει ένα κερί στη χάρη Του.

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη, Νικηφόρου Κουνάλη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, συλλειτούργησαν ο ιερέας του Αγίου Νικολάου, Εύαγγελος Παπουτσάκης, ο πατέρας του, ιερέας Αντώνιος, προϊστάμενος του Αγίου Ιωάννου στον Χωστό, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης και ο ιερέας Κωνσταντίνος Πετούσης.

Στον Θείο Λόγο που κήρυξε ο Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης, Νικηφόρος Κουνάλης, ευχαρίστησε με λόγια εγκάρδια όλους όσους έδωσαν το παρών, ενώ μίλησε για τον Βίο του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας ότι τήρησε δύο εντολές, αυτές της νηστείας και της αγάπης.

Επίσης, είπε ότι υπήρξε προστάτης των φτωχών, ενώ όπως είπε σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας, την οποία μοίρασε στους φτωχούς για να αφιερωθεί στα Θεία.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και για πρώτη φορά, έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου, στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου.

Να σημειώσουμε ότι οι εορτασμοί στον Άγιο Νικόλαο έγινε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άρης Σαλούστρος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης και Γιάννης Βάμβουκας, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μενέλαος Σκουλούδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Μαλλιωτάκης, οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος Γιάννης Κοτσυφός, Ανδρέας Μπαντουβάς και Βουτυχτάκης.

Τις ευχές του δίνει μέσω της Φωνής του Μαλεβιζίου, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ