Δίκη «ψευτογιατρού»: Ξέσπασε κατά του δράστη η μητέρα θύματος -«Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι»

Petite Perle 300×250

Επεισοδιακά ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου δικάζεται ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός». Μόλις ανακοινώθηκε ότι η συνεδρίαση διακόπτεται για αύριο, η μητέρα θύματος ξέσπασε και επιχείρησε να επιτεθεί στον κατηγορούμενο.

«Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι» φώναζε, κλαίγοντας, η χαροκαμένη μάνα. Από την έντονη φόρτιση κατέρρευσε, συνεχίζοντας να λέει «ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου».

Όταν συνήλθε, με δάκρυα στα μάτια δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια που έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε, δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει. Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο Θεό. Αυτό το σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου, που άφησε δύο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι».

Νωρίτερα στο δικαστήριο, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε μία γυναίκα, η οποία εμφάνισε καρκίνο, πείστηκε να αφήσει τις χημειοθεραπείες και εμπιστεύτηκε τα γιατροσόφια του «ψευτογιατρού». Σώθηκε επειδή άρχισε ξανά να κάνει χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Αποκάλεσε δολοφόνο τον κατηγορούμενο και περιέγραψε εκτενώς πώς μπλέχτηκε στα δίχτυα του: «Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο, και τη δική μου και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Τη μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη, ο δολοφόνος».

Όπως κατέθεσε, ο Dr Kontos την είχε πείσει για την εναλλακτική θεραπεία του, που περιελάμβανε 51 βότανα από το Πήλιο, 45 βιταμίνες την ημέρα, αποστάγματα σε χυμούς και ενέσεις.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα με βότανα, στο Πήλιο, που της υπέδειξε ο κατηγορούμενος. Εκεί ο έμπορος της είπε «είστε τυχεροί, πέσατε σε γιατρουδάρα». Όπως ανέφερε η γυναίκα, η «θεραπεία» που της υποσχόταν ο κατηγορούμενος θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα κάνει ούτε μεταστάσεις ούτε τίποτα, ο καρκίνος θα ξεραινόταν».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε η γυναίκα, έκανε εξετάσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως, καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. «Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις, γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός».

Η μάρτυρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες, όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος, είναι ψυχρός δολοφόνος, δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει».

Ο δικηγόρος της, Στέλιος Σούρλας, πρόσθεσε: «Αυτά τα οποία η μάρτυρας είπε ήταν με πόνο ψυχής. Ζητά δικαίωση. Αν συνέχιζε να ακολουθεί τις οδηγίες του, σήμερα θα ήταν πεθαμένη».

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ