Εισαγγελέας στη δολοφονία Κανάκη: “Αυτά μόνο σε Spaghetti Western γίνονται”

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Εισαγγελέας έδρας προτείνει την απόρριψη του αιτήματος αναγνώρισης του ψυχικού βρασμού κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας


Την απόρριψη του αιτήματος για αναγνώριση του ελαφρυντικού του βρασμού ψυχικής ορμής κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας πρότεινε ο Εισαγγελέας έδρας, Νίκος Μαρκάκης, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση δολοφονίας του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη από το Μπιτζαριανό, το Μάρτιο του 2016. Ο 58χρονος κτηνοτρόφος είχε πέσει νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι, η οποία του συνέθλιψε το πρόσωπο.

Ο Εισαγγελεάς έδρας ανέφερε ότι κατά τον ίδιο η πράξη τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ότι ο ισχυρισμός που προβλήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου και της υπεράσπισης ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε, ενώ είχε ανασηκωθεί ο “κόκορας”, είπε χαρακτηριστικά ότι “αυτά μόνο στα Spaghetti Western γίνονται”. Επιπλέον ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, οπλοφορώντας εδώ και πολλά χρόνια, είχε την ικανότητα να χειριστεί τα όπλα.

Η διαδικασία συνεχίζεται.


Πρωτόδικα ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Τότε τα ισόβια είχαν “σπάσει” καθώς οι  ένορκοι είχαν κρίνει ότι ο δράστης ενήργησε υπό καθεστώς οργής και θλίψης για όσα είχαν συμβεί πριν από τη δολοφονία.

Για το ελαφρυντικό αυτό, ασκήθηκε έφεση από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης κι έτσι η υπόθεση κρίθηκε από την αρχή. 

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί και σε κάθειρξη επτά ετών για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος φίλου του νεκρού.

Πηγή: cretalive

Related Articles