Εκστρατεία για τον 14χρονο Εφραίμ από την Κάλυμνο

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο Εφραίμ από την ημέρα της γεννήσεως του διαγνώστηκε με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς το έντερο του ήταν ολοσχερώς κλειστό – Έχει διαγνωστεί ότι πάσχει από μωσαϊκό συνδρόμου Down

Εκστρατεία αγάπης έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Παιδική Χαρά», ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που θα βοηθήσουν τον 14χρονο Εφραίμ Τσικούρη από την Κάλυμνο, να κερδίσει για μια ακόμη φορά την μάχη με την ζωή.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η μητέρα του μικρού «ήρωα» Ελένη, ο Εφραίμ από την ημέρα της γεννήσεως του διαγνώστηκε με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς το έντερο του ήταν ολοσχερώς κλειστό:

«Μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” όπου την επόμενη υποβλήθηκε σε κολοστομια. Ταυτόχρονα διαγνώστηκε ότι πάσχει από μωσαϊκό συνδρόμου Down. Σε ηλικία 11 μηνών πήγαμε στη Βοστόνη όπου σε διάστημα 9 μηνών υποβλήθηκε σε δύο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις για αποκατάσταση στο Tufts medical center. Μετά από τις επεμβάσεις και προοδευτικά παρουσίασε δυσκοιλιοτητες δύσκολα αντιμετωπίσιμες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του» αναφέρει η μητέρα του Εφραίμ και συνεχίζει:

«Τον Οκτώβριο του 2020 επιστρέψαμε στη Βοστόνη όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για 4 μήνες αλλά δεν ολοκληρώθηκε αυτή λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων. Δυστυχώς δεν είχαμε άλλους τρόπους να βοηθήσουμε το παιδί μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χειροτερεύει η κατάσταση του παιδιού συνέχεια. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή τη στιγμή η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Το παιδί πλέον τρέφεται μόνο με χυμούς γιατί την οποιαδήποτε τροφή την κάνει εμετό. Πρέπει άμεσα να πάμε στο εξωτερικό το παιδί έχει υποτροπιάσει».


Για τον λόγο αυτό η οικογένεια ζητά από την ελληνική εκκλησία να προχωρήσει στην απόσπαση του μπαμπά του Εφραίμ, του ιερέα Βασιλείου Τσικούρη στη Σουηδία. «Πρέπει να γίνει μια απόσπαση στη μητρόπολη της Σουηδίας γιατί η θεραπεία του παιδιού μπορεί να κρατήσει από δυο χρόνια και περισσότερο. Πόσο θα μας βοηθάει ο κόσμος σε όλο αυτό. Σας παρακαλώ να κάνουμε κάτι για τον Εφραίμ, να τον βοηθήσουμε να κερδίσει την μάχη. Δυστυχώς βρίσκουμε πόρτες κλειστές. Πέρσι ο γιατρός μας είχε κάνει έκκληση προς στον πρωθυπουργό της χώρας και την εκκλησία εδώ και δυστυχώς δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση. Έχουμε κάνει τα πάντα και το μόνο που θέλουμε είναι να σώσουμε το παιδί μας».

Η οικογένεια έχει κοντά της τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Παιδική Χαρά» που προχώρησε σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook όπου εκεί αναγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει τον Εφραίμ:

Πηγή: cretalive

Related Articles