Ινδονησία: 34 νεκροί από την έκρηξη του ηφαιστείου

Petite Perle 300×250

Ο απολογισμός των θυμάτων, από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ινδονησία, καταγράφει πλέον 34 νεκρούς, 26 σοβαρά τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενους

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Ινδονησία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμερού. Ο απολογισμός των θυμάτων καταγράφει πλέον 34 νεκρούς, 26 σοβαρά τραυματίες και δεκάδες αγνοούμενους. Οι διασώστες, με τη βοήθεια και σκυλιών, συνεχίζουν τις εναγώνιες προσπάθειες να βρουν επιζώντες σκάβοντας στο παχύ στρώμα ηφαιστειακών υλικών που έχει καλύψει τα πάντα.

Όμως, η απειλή του ηφαιστείου, η αστάθεια του εδάφους και η βροχή επιβραδύνουν τις προσπάθειές τους. Ολόκληροι δρόμοι κατακλύστηκαν από όγκους τέφρας που κάλυψαν φορτηγά ή ακόμα και σπίτια έως τη στέγη τους. Το χωριό Κούρα Κομπόκαν, το κοντινότερο στον κρατήρα, καταστράφηκε από την καυτή τέφρα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο πολλών κατοίκων του. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 4.200 κάτοικοι της πληγείσας περιοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Χιλιάδες κατοικίες και κτήρια υπέστησαν ζημιές, μεταξύ των οποίων 24 σχολεία.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να μην προσεγγίζουν την περιοχή που βρίσκεται σε μικρότερη απόσταση από 5 χιλιόμετρα από τον κρατήρα, καθώς η ατμόσφαιρα, που έχει κατακλυστεί από την τέφρα, είναι επικίνδυνη για τις ευπαθείς ομάδες. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει να εγκατασταθούν σε νέες κατοικίες όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, εξαιτίας του κινδύνου μιας νέας έκρηξης.

*Photo by Rostislav Uzunov from Pexels

Πηγή: neakriti

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ