ΠΟΕΔΗΝ: Κρατούν ΜΕΘ ρεζερβέ για VIP ασθενείς

Petite Perle 300×250

Σε μια απίστευτη καταγγελία για κλίνες ΜΕΘ στον Ερυθρό Σταυρό που παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι από τις 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορονοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορονοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;», επισήμανε.

Στη λίστα αναμονής, όπως κατήγγειλε, είναι «μη επώνυμοι άνθρωποι, είναι όλοι λαός». Μόνο στην Αττική σήμερα είναι 12 οι κενές κλίνες, είπε, επικαλούμενος στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας.

Κατήγγειλε πως μόλις χθες υπήρχαν δύο κενές κλίνες στο ΚΑΤ, αλλά δεν μεταφέρθηκε ένα ανδρόγυνο που ήταν διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ στη Νίκαια.

Ως παράδειγμα των λεγομένων του έφερε, και πάλι, την περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά ο οποίος μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο στον Ευαγγελισμό σε λίγες ώρες.

Πηγή: aftodioikisi

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ