Εμβολιασμοί παιδιών 5 – 11 ετών: Ανοίγει αύριο το emvolio.gov.gr για προγραμματισμό των ραντεβού

Petite Perle 300×250

Το emvolio.gov.gr θα ανοίξει από αύριο και για τα ραντεβού εμβολιασμού των παιδιών 5 έως 11 ετών. Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, χαρακτήρισε ασφαλή τον εμβολιασμό των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας, όπως προκύπτει και από συγκεντρωτικά στοιχεία προερχόμενα από τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι πάνω από 5 εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει την πρώτη δόση και 1,8 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες, ούτε μυοκαρδίτιδα, ενώ οι αρμόδιοι παρακολουθούν στενά τα δεδομένα και δεν έχει υπάρξει κάποια σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια. Ανάλογα στοιχεία προκύπτουν και στο Ισραήλ.

Ο εμβολιασμός των παιδιών 5 – 11 ετών θα γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer. Οι γονείς θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού από αύριο ωστόσο η χορήγηση των εμβολίων θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 15/12.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας συνέστησε στους γονείς να σπεύσουν να κλείσουν τα ραντεβού για τα παιδιά τους. Όπως σημείωσε, ο εμβολιασμός είναι εξίσου σημαντικός και στην ηλικία αυτή. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ίδια μπορεί να μην έχει παιδιά σε αυτή την ηλιακή ομάδα, όμως συμβούλευσε τα ανίψια της, που είναι σε αυτές τις ηλικίες, να μην αργήσουν να το κάνουν.

Η κα Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στα κρούσματα σε παιδιά, είπε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε μείωση των κρουσμάτων στις ηλικίες 4 έως 18 ετών.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα γίνονται σε περίπου 75 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια, τα οποία σταδιακά θα αυξάνονται.

Πηγη: https://www.dikaiologitika.gr/

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ