Ηράκλειο: Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

Φόβοι για «λουκέτα» μετά τα Χριστούγεννα

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν την Παρασκευή οι Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί πανελλαδικά, με την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο να γεμίζει σχολικά λεωφορεία.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζαννής Αργουδέλης, σημείωσε πως μετά από 2 χρόνια πανδημίας και 8,5 μήνες που οι σταθμοί ήταν κλειστοί, «τα προβλήματα έρχονται και φτάνουμε στο σημείο να μετράμε πληγές. Πολλά τα προβλήματα και η πολιτεία νιώθουμε ότι δεν μας ακούει».

Όπως σημείωσε ο κ. Αργουδέλης, αυτή τη στιγμή καλούνται να κάνουν μια δουλειά, που μόνο… παιδαγωγική δεν είναι. «Καλούμαστε μέσω γραφειοκρατικών δεδομένων και εγγράφων να φτιάξουμε προγράμματα όπως ο ορισμός υπεύθυνου για τα ανήλικα παιδιά, είναι ένα ωραίο πρόγραμμα αλλά λανθασμένη η εφαρμογή του, έρχεται μαζί ο νόμος για τις νταντάδες τις γειτονιάς, που είναι επίσης ωραίος νόμος αν μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σωστά».

Σύμφωνα με τον κ. Αργουδέλη, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 10 – 11 χρόνια που είναι Δεκέμβριος και δεν υπάρχει καμία είσπραξη. «Στην ουσία στις επιχειρήσεις και στις δομές, δουλεύουν 18 χιλ. εργαζόμενοι οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απλήρωτοι. Είναι τα ρεύματα, τα νερά, η θέρμανση, έχουμε 10 Δεκεμβρίου και δεν έχουμε εισπράξει κάτι και τις προηγούμενες χρονιές μέχρι 10 – 15 Νοέμβρη, είχαμε εισπράξει τους δύο πρώτους μήνες, σήμερα δεν έχουμε τίποτα».

Κλείνοντας, ο κ. Αργουδέλης σημείωσε πως έχει έρθει σε επικοινωνία με συναδέλφους του από την Β. Ελλάδα αλλά και από την Κρήτη που τον ενημέρωσαν ότι από τον Ιανουάριο ίσως να μην καταφέρουν να ανοίξουν ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να υπάρξουν και περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Σκεφτείτε έναν άνθρωπο να έχει παράξει 4 μήνες ένα έργο, να μην έχει πληρωθεί και να πρέπει να αποδώσει δώρο Χριστουγέννων χωρίς να έχουμε χρήματα» 

Πηγή: creta24

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ