Συλλυπητήριο μήνυμα της ΤΕ Ηρακλείου για το θάνατο του Μιχάλη Ασκορδαλάκη

Petite Perle 300×250

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά το Μιχάλη Ασκορδαλάκη, συνταξιούχο δικηγόρο και φίλο του Κόμματος που «έφυγε» χθες (10/12/2021) από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών.

Ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης έδρασε με αυταπάρνηση, σεμνότητα και μαχητικότητα σε όλη του τη ζωή. Συμπορεύτηκε με το Κόμμα, τα τελευταία χρόνια. 

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του σε σύσκεψη με τον ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα, το Νοέμβρη του 2018, στο Ηράκλειο με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά»:

«Περιπλανηθήκαμε 25 χρόνια, πιστεύαμε ότι υπηρετούσαμε κι εμείς μια Αριστερά, μέχρι να καταλάβουμε ότι άλλη Αριστερά από το ΚΚΕ δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει. (…) Υπήρξα υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 και όταν αποχώρησα από τις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος τον Ιούνη του ίδιου έτους, ούτε καν σκέφτηκα ότι υπήρχε άλλος χώρος εκτός από το ΚΚΕ, με τον οποίο μπορούσα να συμπορευτώ. (…) Αν το ΚΚΕ ακολουθούσε τις παροτρύνσεις να «βάλει νερό στο κρασί του», δεν θα μετρούσε σήμερα 100 χρόνια Ιστορίας και πρωτοπόρας δράσης.»

Ενώ το Μάρτη του 2019 δήλωσε στην στήριξη του σε εκδήλωση με θέμα «Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά»:

«Είναι μεγάλο πράγμα να είναι κανείς κομμουνιστής και να μην υποστέλλει ποτέ τη σημαία. Εμείς, πάρα πολλοί, υποστείλαμε τη σημαία σε μια δύσκολη φάση του Κόμματος. Ενεργοποιηθήκαμε τότε, εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι αξίες του ΚΚΕ όμως με ακολούθησαν όπου ασχολήθηκα. Πολλοί, όπως εγώ, πιστέψανε δυστυχώς ότι θα φέρνανε από αυτόν το δρόμο πιο σύντομα τον κομμουνισμό. Καταλάβαμε όμως με τον πιο οικτρό τρόπο ότι ο καπιταλισμός μόνο ανατροπή καταλαβαίνει. Ότι απαιτείται η πολιτική που εφαρμόζει το Κόμμα, δηλαδή, για αυτό και υπάρχει 100 χρόνια. Το ΚΚΕ πάντα θα στέκει σταθερό και αταλάντευτο γιατί αγωνίζεται πάντα για το δίκιο του λαού.

Θέλω για αυτό να καλέσω όλους εκείνους που φύγαμε κάποια στιγμή από το Κόμμα να συμπορευθούμε και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, γιατί τελικά βλέπουμε ότι είναι οι μόνοι που είναι πάντα δίπλα στον εργαζόμενο, στον εργάτη, στον αδύναμο, όπου κι αν βρεθούν, είναι πάντα μπροστά. Για όσους έφυγαν κάποια στιγμή, είναι η ώρα να αποδείξουν ότι από όπου μπορεί κι όπως μπορεί ο καθένας θα βοηθήσει στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, γιατί είναι σίγουρο ότι είναι η μόνη ψήφος που δεν θα μετανιώσουν ποτέ».

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ