Αυστραλία: Σε πέντε μήνες η μείωση μεταξύ της δεύτερης δόσης εμβολίου και της ενισχυτικής

Petite Perle 300×250

Στην Αυστραλία ως ενισχυτική δόση θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα μειωθεί το διάστημα μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά της covid-19 και της ενισχυτικής λόγω της αύξηση των κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

Μέχρι πρότινος η Αυστραλία προσέφερε τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της covid-19 σε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών έξι μήνες μετά τη δεύτερη.

Όμως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του Όμικρον ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γρκεγκ Χαντ δήλωσε ότι το μεσοδιάστημα θα μειωθεί στους πέντε μήνες.

«Μια ενισχυτική δόση πέντε μήνες ή περισσότερο μετά τη δεύτερη θα διασφαλίσει ότι η προστασία από την αρχική αγωγή θα είναι ακόμη ισχυρότερη και ότι θα διαρκέσει περισσότερο και αναμένεται να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού», επεσήμανε ο Χαντ.

«Τα στοιχεία από το Ισραήλ δείχνουν ότι οι ενισχυτικές δόσεις βοηθούν στη μείωση του ποσοστού μόλυνσης σε όλες τις ομάδες, της σοβαρής νόσησης σε όσους είναι άνω των 40 ετών και του θανάτου σε όσους είναι άνω των 60 ετών», πρόσθεσε.

Στην Αυστραλία ως ενισχυτική δόση θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Η χώρα ήδη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστό εμβολισμού παγκοσμίως, με σχεδόν το 90% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών να έχει ανοσοποιηθεί πλήρως. Παράλληλα περίπου το 70% των εφήβων ηλικίας 12 με 15 ετών έχει επίσης εμβολιαστεί πλήρως.

Ωστόσο σήμερα εντοπίστηκαν στην Αυστραλία 1.556 κρούσματα covid-19.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 229.000 κρούσματα covid-19 και 2.100 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ