Γ. Λεβεντάκης: Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας έρχεται για να μείνει

Petite Perle 300×250

Στην αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας που θα διεξαχθεί 26 Απριλίου 2022 έως 1 Μαϊου 2022 αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  «Cycling Greece», Γιώργος Λεβεντάκης στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ, «Αθλητικός Τουρισμός». 

«Πάμε να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό στην Ελλάδα. Να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο ζωής των ανθρώπων του ποδηλάτου.  Με την αμέριστη συμπαράσταση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, που πίστεψε στην ιδέα από την πρώτη στιγμή, μία ομάδα ανθρώπων εργάζεται εντατικά για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου: την υλοποίηση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου στην χώρα μας, συστηματικά για τα επόμενα χρόνια. Πάμε να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός με οικονομικοκοινωνικές προεκτάσεις για κάθε τοπική κοινωνία αλλά και συνολικά για την Ελλάδα. 

Το σκεπτικό μας είναι να καλύπτονται όσο τον δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα, πόλεις και σημεία ενδιαφέροντος, ανά τα χρόνια που θα διεξάγεται ο Γύρος, καθώς πρόκειται για μακροπρόθεσμο πλάνο που θα δώσει κίνητρο στο ποδήλατο αλλά και θα εκτοξεύσει την τουριστική προβολή της χώρας από άκρη σε άκρη της, με τα πλάνα των ελληνικών τοπίων και των πολιτιστικών μνημείων να ταξιδεύουν τηλεοπτικά σε όλον τον κόσμο. 

Στόχος μας είναι να απογειώσουμε το τουριστικό προϊόν που λέγεται ποδήλατο, και να εκμεταλλευτούμε τη διεθνή συγκυρία της διάδοσής του, τόσο ως μέσο αστικής μετακίνησης αλλά και ως άθλημα με ιδιαίτερες και ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις. Ταυτόγχρονα, επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε την παιδεία εκείνη που χρειάζεται οδηγικά για ασφαλείς μετακινήσεις και συνειδητοποιημένους κυκλοφοριακά πολίτες». 

Ο κ. Λεβεντάκης αποκάλυψε ότι αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι χαράξεις των διαδρομών απ' όπου θα περάσουν οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, από το τεχνικό κλιμάκιο που επισκέπτεται τις πόλεις, με τη συμμετοχή του διευθυντή αγώνα, Βλαδίμηρου Πέτσα και του Διευθυντή Παράλληλων Δράσεων Θάνο Γεωργίου. 

Οι χαράξεις θα ολοκληρωθούν μέσα στις γιορτές και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την τελική μορφή του Γύρου και των υπό διαμόρφωση ετάπ. 

Πρόκειται για αγώνα που θα στηριχτεί στα διεθνή πρότυπα με τη συμμετοχή και επαγγελματικών ομάδων που θα προσδώσουν ιδιαίτερη αίγλη στο γεγονός που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σύντομα σε έναν από τους καλύτερους ποδηλατικούς γύρους του κόσμου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ