«Των Αντρειωμένων Τ΄ Άρματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας «Των Αντρειωμένων Τ΄ Άρματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου. Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 6:00μμ τα εγκαίνια.

Για πρώτη φορά εκτίθεται στο κοινό ο οπλισμός των Κρητικών στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αναδεικνύοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της ελληνικής ιστορίας!

Με μια πρωτοποριακή έκθεση, μοναδική όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα ο Δήμος Μαλεβιζίου θα βρίσκεται από αυτή τη Δευτέρα στο επίκεντρο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σε συνεργασία με τον συλλέκτη και ερευνητή της πολεμικής ιστορίας κ. Ευτύχη Τζιρτζιλάκη η έκθεση του οπλισμού με τον οποίο η Κρήτη συμμετείχε στην Επανάσταση θα φιλοξενείται στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο.

Έπειτα από προσπάθειες δεκαετιών ο κ. Τζιρτζιλάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κάθε λογής όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τις αντιμαχόμενες πλευρές, μαζί με πλούσιο υλικό για τον τρόπο χρήσης και για τις συνθήκες διεξαγωγής του πολέμου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ