Ένα λάθος ακυρώνει το πάρκινγκ στην αρχή του Γαζίου

Petite Perle 300×250

Σε αναζήτηση δυο νέων χώρων η δημοτική Αρχή

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι έχει βρεθεί χώρος στάθμευσης στην αρχή του Γαζίου φαίνεται ότι έγινε λάθος από τον Δήμο Μαλεβιζίου, ένα λάθος που του ανατρέπει τον σχεδιασμό και τον οδηγεί σε αναζήτηση νέου χώρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του  συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Φασουλάκης εισηγήθηκε στο σώμα δυο θέματα για μίσθωση δυο νέων χώρων, ένα χώρο επί της  Ελευθερίου Βενιζέλου και ένα χώρο πίσω από τα ΕΛΤΑ στο Γάζι.  

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζεδάκης,  που παρακολουθούσε τη δια ζώσης συνεδρίαση που έγινε στην Τύλισο μέσω τηλεδιάσκεψης, ρώτησε γιατί ο χώρος που έχει μισθωθεί απέναντι από το πρατήριο στην αρχή του Γαζίου, είναι κλειστός.

Ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας απάντησε ότι προέκυψε τεχνικό ζήτημα με το  σχέδιο πόλης που  διχοτομεί το οικόπεδο κι ότι η λύση αυτή δεν θα προχωρήσει.

Ο κ. Τζεδάκης απάντησε ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ανάλογες συμβάσεις και ότι ζήτησε τη διευκρίνιση διότι ρωτούν οι δημότες και δεν ξέρει τι να απαντήσει.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στο παρελθόν έχει γίνει μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής.

Μια μεμονωμένη Πράξης Εφαρμογής που δεν λήφθηκε υπόψη εξ΄ αρχής από την  Τεχνική Υπηρεσία και το λάθος  εντοπίστηκε στη συνέχεια.

Αυτή είναι και η αιτία της ακύρωσης  που θα οδηγήσει και σε ακύρωση της παλαιότερης απόφασης.

Η απόφαση για  μίσθωση είχε ληφθεί τον Ιούνιο όριζε μίσθωση 12 ετών  με το  μίσθωμα  να έχει οριστεί  στο ποσό των 21.600,00 € ετησίως (1.800,00 € μηνιαίος).

Τώρα η δημοτική αρχή σύμφωνα με τις  δύο νεότερες αποφάσεις αναζητεί δύο χώρους:

Έναν,  πλησίον του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου με το συγκεκριμένο χώρο, να εξυπηρετεί επιπλέον  ανάγκες άθλησης και αναψυχής.

Το ακίνητο που θα μισθωθεί θα πρέπει να είναι 1.400- 1.700 τ.μ., έκτασης να έχει κατάλληλη διαμόρφωση και κλήση για να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τον σκοπό της μισθώσεώς του.   

Ο δεύτερος, αναζητείται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου κοντά στην οδό Μακεδονίας.

Ο νέος  χώρος θα πρέπει να είναι 500-700 τ.μ. έκτασης να είναι πλησίον ή επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου .

Για τους  χώρους στάθμευσης  ορίζεται Επιτροπή Ελέγχου καταλληλότητας και καθορισμού μισθώματος των ακινήτων που θα προσφερθούν, η οποία θα απαρτίζεται από δυο δημοτικούς συμβούλους καθώς και από ένα μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.  

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ