Μ. Σενετάκης: Έκφραση δημοκρατικής διαδικασίας η εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Petite Perle 300×250

Για την εκλογή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην θέση του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση:


Η συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ κατέδειξε την ανάγκη σημαντικής μερίδας της κοινωνίας να εκφράζεται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Η διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας με όρους πολιτικού πολιτισμού ανέδειξε την προσήλωση του κόμματος στις δημοκρατικές αξίες και απέδειξε ότι η "συστημικότητα" ενός κόμματος που κατά το παρελθόν αποτελούσε τον έτερο πόλο του πολιτικού συστήματος είναι όρος εμπέδωσης της Δημοκρατίας και όχι υπονόμευση της.


Συνεπώς, δεν έχουμε παρά να χαιρετίσουμε αυτήν την εξέλιξη, καθώς η πρόοδος επέρχεται μέσα από την αντιπαράθεση ιδεών μέσα σε ένα πλαίσιο που γίνονται σεβαστοί οι θεσμοί του κοινοβουλευτισμού και προάγεται ο δημοκρατικός διάλογος.


Παράλληλα, η πρόοδος επέρχεται μέσα από την ανανέωση ιδεών και προσώπων. Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την ανάγκη της κοινωνίας να συμβαδίσει με το πνεύμα των καιρών και να εμπιστευτεί το μέλλον της στη νέα γενιά πολιτικών που κατά τεκμήριο διαθέτουν την ικανότητα να αντιληφθούν τις σύγχρονες τάσεις και ανοίξουν νέους δρόμους.


Θέλω να πιστεύω ότι ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ είναι σε θέση να εισφέρει με φρέσκιες προτάσεις και να συνεισφέρει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας που ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το εκτεταμένο έργο μεταρρυθμίσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη  και υλοποιείται τα τελευταία δυο χρόνια.


Σε αυτήν την περίπτωση, πράγματι, οι Κρητικοί θα δικαιούμαστε να αισθανόμαστε ότι η Κρήτη θα δίνει τον τόνο και τον ρυθμό της αναγέννησης της χώρας. Με δυο πολιτικούς της νέας γενιάς να ηγούνται των δυο παραδοσιακών κομμάτων που πρωταγωνίστησαν στην πρόοδο της χώρας μεταπολιτευτικά, να είναι από το νησί μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πόλη μας, η Κρήτη βγαίνει μπροστά. Με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς η Κρήτη έχει την ευκαιρία να γίνει το πρότυπο ανάπτυξης της χώρας και ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων στο μέλλον.


Συγχαίρω προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του και εύχομαι να ανταποκριθεί στην πρόκληση που έχουμε μπροστά μας.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ