Μαθητές των ΕΠΑΛ από το Γάζι έμειναν ξεκρέμαστοι στις στάσεις

Petite Perle 300×250

Ένας έλεγχος, ένα μπέρδεμα και ταλαιπωρία για γονείς και μαθητές

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Μετ'  εμποδίων έγινε η καθημερινή διαδρομή προς το σχολεία για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και το πρόβλημα φαίνεται ότι δεν σταματάει εδώ, καθώς εμπλέκεται και η Περιφέρεια Κρήτης με μια απόφαση που είναι σε ισχύ από το 2018.   

Γονείς, μαθητές, αλλά και ο Δήμος Μαλεβιζίου που έχει κάνει άλλη συμφωνία έχουν γίνει άνω κάτω.

Αιτία ο έλεγχος και ένα μπέρδεμα που από  ότι φαίνεται είναι από την αρχή της χρονιάς και έχει σχέση και με τις διευθύνσεις των ΕΠΑΛ.

Όλα ξεκινήσαν το πρωί και αφού οι μαθητές επιβιβάστηκαν κανονικά από το Γάζι και έφτασαν στην Χανιώπορτα, όπου με ανταπόκριση και πάντα με το υπεραστικό ΚΤΕΛ  πάνε στους προορισμούς του, στα ΕΠΑΛ στις Πατέλλες και στη Β' ΔΟΥ.

Αυτό σήμερα δεν έγινε.

Αιτία είναι ο έλεγχος που έγινε το πρωί και είδαν ότι τα παιδιά δεν είχαν μαζί τους τις σωστές κάρτες.

Δηλαδή αντί  για κάρτα για υπεραστικό είχαν κάρτα για αστικό.

Τα παιδιά που είχαν κάρτα για αστικό έμειναν εκτός υπεραστικών λεωφορείων και αναγκάστηκαν να πάνε με το αστικό  και με τα πόδια στα σχολεία τους!

Την ώρα μάλιστα που οι  γονείς τους  ήταν ήσυχοι ότι τα παιδιά τους θα πάνε στα σχολεία με τον τρόπο που γνώριζαν τόσους μήνες.

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν στη Φ.Μ από  γονείς που προσπαθούσαν να δουν τι έγινε και να καταλάβουν που είναι το μπέρδεμα, καυτηριάζοντας και την στάση των ελεγκτών του υπεραστικού ΚΤΕΛ, είχαμε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες πλευρές.

Από το ΚΤΕΛ ενημερωθήκαμε ότι έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά δεν είχαν τις σωστές κάρτες για τη μετακίνηση με τα υπεραστικά λεωφορεία και ότι σήμερα θα έρθουν σε επικοινωνία με τα ΕΠΑΛ και τους διευθυντές

Από το ΕΠΑΛ στις Πατέλες ενημερωθήκαμε ότι δεν μπορούν να δώσουν κάρτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ διότι αυτές με βάση την απόφαση του Σεπτεμβρίου 2018, της Περιφέρειας Κρήτης, τις δικαιούνται οι μαθητές που είναι από τα χωριά.

Το Γάζι θεωρείται πόλη και οι μαθητές μετακινούνται  με τα  αστικά.

Την ίδια ώρα η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρύσα Λυρώνη επικαλείται τη συμφωνία που έχει γίνει το υπεραστικό ΚΤΕΛ για τα παιδιά του Γαζίου, προκειμένου αυτά με τα υπεραστικά να πηγαινοέρχονται με ασφάλεια  με τα λεωφορεία του υπεραστικού.

Μέσα σε όλο αυτό το μπέρδεμα γονείς και παιδιά βρίσκονται στη μέση και αιφνιδιασμένοι αναρωτιούνται πόσα λεωφορεία πρέπει να αλλάζει το παιδί για να πάει στο σχολείο, ποιο ακριβώς λεωφορεία, γιατί συνέβησαν όλα αυτά σήμερα τρεις μήνες  μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το κυριότερο πως θα επιστρέψουν τα παιδιά από το σχολείο σήμερα και πως θα πάνε  αύριο. Για το απίστευτο μπάχαλο η Φ.Μ ενημέρωσε την αρμόδια αντιδήμαρχο Χρύσα Λυρώνη με την ίδια να έχει κάνει τα πρώτα τηλέφωνα για να βρεθεί μια λύση στον σημερινό αιφνιδιασμό που έφερε σε δεινή θέση γονείς και μαθητές.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ