«Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου – Σήμερα στις 18:00

Petite Perle 300×250

Σήμερα στις 18.00 είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της έκθεσης «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στο κοινό η Συλλογή του κ. Ευτύχη Τζιρτζιλάκη, μία μοναδική συλλογή με τον οπλισμό με τον οποίο συμμετείχε η Κρήτη στην Επανάσταση του 1821, αναδεικνύοντας άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της ελληνικής ιστορίας. 

Ύστερα από προσπάθειες δεκαετιών ο κ. Τζιρτζιλάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κάθε λογής όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τις αντιμαχόμενες πλευρές, συγκεντρώνοντας παράλληλα πλούσιο υλικό για τον τρόπο χρήσης και για τις συνθήκες διεξαγωγής του πολέμου.

Μέσα από την ξενάγηση σε 14 προθήκες, ο επισκέπτης θα έχει μία πλήρη εικόνα για τον οπλισμό της εποχής εκείνης αλλά και για τον λαϊκό πολιτισμό του Νησιού, μιας και δεν πρόκειται μόνο για μια έκθεση κειμηλίων, φόρο τιμής στους προγόνους, αλλά και για μια αναφορά στις συνθήκες του πολέμου, καθώς και για μια ξενάγηση στην τέχνη, την τεχνική, την αισθητική και τις πεποιθήσεις της εποχής.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά εκτός Πέμπτης με το εξής ωράριο:

Δευτέρα, Τρίτη Τετάρτη και Παρασκευή: 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00

Σάββατο και Κυριακή: 10.00 – 14.00 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ