Επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη με καταιγίδες και χιόνια-Ραγδαία μεταβολή του καιρού

Petite Perle 300×250

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη την Ελλάδα, όμως η Κρήτη μένει ανεπηρέαστη από τα φαινόμενα.

Συννεφιά, κρύο αλλά με ελάχιστες και παροδικές βροχές είναι το σκηνικό του καιρού όπως διαμορφώνεται στο νησί το τελευταίο διάστημα.

Επιδείνωση του καιρού

Ωστόσο το σκηνικό του καιρού παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση από το απόγευμα της Τρίτης αφού έντονες βροχοπτώσεις πρόκειται να πλήξουν τις βόρειες και κεντρικές περιοχές του νησιού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος «τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Τρίτης και την Τετάρτη θα είναι εντονότερα, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται να εξασθενήσουν».

«Οι θερμοκρασίες είναι λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα παραμείνουν έτσι ως το τέλος της εβδομάδας σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη», αναφέρει ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Νέο κύμα κακοκαιρίας – Πρώτες ενδείξεις

Τα προγνωστικά στοιχεία, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες ενδείξεις, δείχνουν ότι ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με μεγαλύτερη ένταση πρόκειται να επηρεάσει την Κρήτη μέσα στο προσεχές σαββατοκύριακο με σφοδρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά, ενώ αναμένεται το κρύο να είναι περισσότερο αισθητό χωρίς απαραίτητα να σημειωθεί αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ