ΝΔ κατά Πολάκη: Απειλεί να καταργήσει τις ανεξάρτητες αρχές και την ΑΑΔΕ

Τελευταία Ενημέρωση:

Ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Παύλου Πολάκη εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, ως απάντηση σε όσα φέρεται να είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Ο κ. Πολάκης, αυτή τη φορά άφησε κατά μέρος τα εμβόλια και προχώρησε σε εξειδίκευση της γραμμής του κ. Τσίπρα περί ”ελέγχου των αρμών της εξουσίας”. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση είπε ότι τη “δεύτερη φορά” ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει Ανεξάρτητες Αρχές. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ, η οποία, κατά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, “πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο”», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ακόμη, το κυβερνών κόμμα σημειώνει: «Δέσμιοι της ίδιας ολοκληρωτικής λογικής, αδυνατούν να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εξακολουθούν να πορεύονται με οχήματα το μίσος και τον διχασμό. Μόνο που το 2021 δεν είναι 2014».

Η φερόμενη αναφορά του Παύλου Πολάκη, η οποία δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής από την αξιωματική αντιπολίτευση, έγινε από τα «Παραπολιτικά 90,1» σε μια εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας (13/12), με ομιλητές τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Η εκδήλωση είχε σχέση με θέματα διαφάνειας και δικαιοσύνης.

Ο κ. Πολάκης φέρεται να είπε πως τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταργήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές, κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΑΔΕ. Ακόμη, υποστήριξε πως θα πρέπει να περάσει υπό πολιτικό έλεγχο η ΑΑΔΕ, την ανεξαρτησία της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε κατ’ εντολή της τρόικας το 2017.

Πηγή: iefimerida.gr

Related Articles